Боролася з раком 20 років: померла легендарна французька співачка Франсуаза Арді (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Померла співачка Франсуаза Арді Новина оновлена 12 червня 2024, 16:07
Померла співачка Франсуаза Арді. Фото Фото Getty Images

Артистка навіть хотіла вдатися до евтаназії, яка заборонена у Франції

У середу, 12 червня, стало відомо, що внаслідок тривалої боротьби з раком померла легендарна французька співачка Франсуаза Арді. Жінка пішла з життя у віці 80 років.

Трагічну новину повідомив син артистки Томас Дютронк на своїй Instagram-сторінці. У матері спочатку знайшли рак лімфатичної системи, а потім медики виявили рак гортані.

Артистка розпочала боротьбу із серйозним захворюванням у 2004 році. Вона повідомила шанувальникам, що більше не може продовжувати виступати, оскільки страждала на проблеми з диханням і частими кровотечами. Співачку було введено в штучну кому, але медикам вдалося продовжити їй життя за допомогою нової форми хіміотерапії.

В останні роки життя Франсуаза Арді була шанувальником евтаназії, яка заборонена у Франції. Вона заявляла, що країна чинить "негуманно", бо не хоче легалізувати цю суперечливу процедуру.

Франсуаза Арді
Фото: Getty Images

Що відомо про Франсуазу Арді

Франсуаза Арді стала відомою на весь світ завдяки своєму кришталевому голосу та меланхолійним текстам. У 18 років вона випустила свій перший музичний хіт, "Tous les Garcons et les Filles" ("Всі хлопці та дівчата"). Крім музичної кар’єри, Арді ще працювала у модельному бізнесі, виступаючи манекенницею для таких дизайнерів, як Yves Saint Laurent. Завдяки популярності вона увійшла до кола найвідоміших світових імен тогочасного шоу-бізнесу, спілкуючись, зокрема, з Міком Джаггером і Бобом Діланом.

"Телеграф" повідомляв раніше, що у дружини фронтмена гурту Motanka Віктора Верби виявили онкозахворювання. Чоловік оголосив збір із лікування та реабілітації.