Гора смакоти з пари яблук: за такий сніданок близькі вас розцілують

Читать на русском
Автор
Оладки з яблуками та вівсянкою
Оладки з яблуками та вівсянкою. Фото chasdiy.org

Ідеально до сніданку

Пишні, ніжні оладки — один із найулюбленіших сніданків. Пропонуємо урізноманітнити їх і приготувати з вівсянкою та оладками.

Такий легкий і простий у приготуванні сніданок забезпечить енергією на весь день. Оладки за рецептом "Добрих новин" точно не залишать нікого байдужими.

Як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою

Інгредієнти:

  • яблука з кислинкою — 250 г;
  • пластівці вівсяні — 80 г;
  • молоко тепле – 200 мл;
  • борошно — 150 г;
  • курячі яйця середнього розміру — 2 шт.;
  • масло вершкове розтоплене — 30 г;
  • кориця — 0,5 ч. л.;
  • розпушувач тіста — 1 ч. л. без гірки;
  • цукор — 3 ст. л. без гірки;
  • ванільний цукор — 1 ч. л. (або ванілін на кінчику ножа);
  • сіль — 1 щіпка;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Миємо і сушимо яблука, видаляємо серцевину, м’якуш натираємо на дрібній тертці і відправляємо в миску.
  2. У ту ж миску додаємо вівсяні пластівці та корицю. Заливаємо все молоком.
  3. В окремий посуд просіюємо борошно разом з ваніліном та розпушувачем.
  4. В окремій мисці збиваємо яйце, сіль та цукор. Додаємо вершкове масло та все перемішуємо. Підготовлену масу змішуємо з борошном, перемішуємо та з’єднуємо з яблучно-овсяною масою. Ретельно все перемішуємо.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.

Оладки подам гарячими зі сметаною, солодким сиропом, медом або улюбленим варенням. Також можна подати улюблений напій.