Навіть без дріжджів і соди: ці оладки вийдуть неймовірно пишними

Читать на русском
Автор
Пишні оладки без дріжджів та соди
Пишні оладки без дріжджів та соди. Фото petropavlivka.city

Відсутність будинку дріжджів та соди — не привід відмовлятися від оладок

Скільки б варіантів сніданків не вигадали хитрі кулінари, все одно улюбленою стравою до першого прийому їжі залишаються пишні оладки. Це відмінний варіант для тих, хто хоче приготувати смачну та легку страву без зайвого клопоту.

Часто рецепти цієї страви включають дріжджі або соду, проте що робити у випадку, якщо їх не виявилося вдома? Ми з "1 хвилина" поділимося рецептом пишних оладок і без цих продуктів. Готуються вони легко, виходять пишними й ніжними — тому оладки сподобаються всім без винятку.

Як приготувати пишні оладки без соди та дріжджів.

Інгредієнти:

  • жирний кефір кімнатної температури — 500 мл;
  • куряче яйце кімнатної температури — 1 шт.;
  • борошно – близько 450 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • розпушувач — 0,5 ч. л.;
  • ванільний цукор — за бажанням;
  • рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці збиваємо яйце з цукром та щіпкою солі. За бажанням додаємо ванільний цукор і поступово вливаємо кефір, продовжуючи збивати до однорідності.
  2. Просіюємо борошно з розпушувачем і поступово додаємо в суміш кефіру. Тісто має вийти густим як сметана.
  3. На середньому вогні розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи невеликі оладки та смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.
  4. Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Подаємо оладки з медом, сметаною варенням або свіжими ягодами. За бажанням їх можна посипати солодкою пудрою.