У магазині такого точно не купите: вишукане варення з пелюсток троянд

Читать на русском
Автор
Варення з пелюсток троянд
Варення з пелюсток троянд. Фото glavred.info

Вишукані ласощі своїми руками

Влітку, під час сезону ягід та фруктів, готувати різні ласощі набагато легше. А що робити взимку? Багато кулінарів готують на зиму різноманітні ласощі.

Одні з таких ласощів — вишукане варення з пелюсток троянд. Приготувати його можна легко в домашніх умовах, головне знайти спеціальну чайну троянду. Пелюстки саме цієї квітки мають неймовірний медовий аромат і ідеально підходять для солодощів. А рецептом ділиться "Главред".

Як приготувати варення з пелюстків троянд

Інгредієнти:

  • троянди — 300 г;
  • цукор — 300 г;
  • лимонна кислота — на кінчику чайної ложки;
  • вода — 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Пелюстки відриваємо від бутонів і складаємо в окрему миску.
  2. В окрему каструлю відправляємо цукор, заливаємо гарячою водою і перемішуємо. Варимо цукровий сироп протягом 10 хвилин.
  3. Через зазначений час у гарячий цукровий сироп додаємо пелюстки троянд, перемішуємо та варимо на повільному вогні протягом 25 хвилин. Додаємо лимонну кислоту і проварюємо ще протягом 5 хвилин.
  4. Даємо варенню повністю охолонути, доводимо його знову до кипіння і варимо ще протягом 15 хвилин — проварене двічі варення з пелюстків троянд стане набагато густішим, воно за густотою буде схожим на рідкий мед.

Подаємо варення з домашнім лавашем. Близьким точно сподобається.