Склянка кефіру, одне яйце — і гора смакоти на столі: готуємо пишні булочки

Читать на русском
Автор
791
Апетитні та пишні булочки
Апетитні та пишні булочки. Фото napensii.ua

Настільки смачно, що неможливо зупинитися

Яку тільки випічку ми не готували: і різноманітні пироги, і солодкі торти, і просте печиво. Однак ці булочки вразять вас простотою приготування та смаком.

Для приготування такої випічки за рецептом "На пенсії" вам знадобляться прості продукти, які є вдома або у найближчому магазині. Результат вас здивує: булочки вийдуть настільки смачними, що неможливо буде втриматись і не з’їсти ще одну. Ми будемо їх смажити, проте за бажання можна буде запекти булочки в духовці.

Як приготувати пишні булочки

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3 склянки борошна (200мл);
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. харчової соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • рослинна олія для смаження;
  • 30 г вершкового масла для змащування.

Спосіб приготування:

  1. Вінчиком збиваємо яйце. Додаємо до нього кефір, соду і все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо сіль, звичайний і ванільний цукор і частинами вводимо борошно. Замішуємо тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
  3. Через зазначений час розгортаємо тісто в пласт завтовшки до 0,4-0,5 см, змащуємо розтопленим вершковим маслом, згортаємо рулетом і скріплюємо його. Нарізаємо невеликими шматочками завширшки 2-3 см.
  4. Розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо булочки та обсмажуємо їх з обох боків.

Готові булочки посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.