Склянка кефіру, одне яйце — і гора смакоти на столі: готуємо пишні булочки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 791
![Апетитні та пишні булочки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/3c/afeae086-dfb70f177dcbe9d35c386797ddc513ce.jpg?v=9149_1)
Настільки смачно, що неможливо зупинитися
Яку тільки випічку ми не готували: і різноманітні пироги, і солодкі торти, і просте печиво. Однак ці булочки вразять вас простотою приготування та смаком.
Для приготування такої випічки за рецептом "На пенсії" вам знадобляться прості продукти, які є вдома або у найближчому магазині. Результат вас здивує: булочки вийдуть настільки смачними, що неможливо буде втриматись і не з’їсти ще одну. Ми будемо їх смажити, проте за бажання можна буде запекти булочки в духовці.
Як приготувати пишні булочки
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 3 склянки борошна (200мл);
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. харчової соди;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- рослинна олія для смаження;
- 30 г вершкового масла для змащування.
Спосіб приготування:
- Вінчиком збиваємо яйце. Додаємо до нього кефір, соду і все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо сіль, звичайний і ванільний цукор і частинами вводимо борошно. Замішуємо тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
- Через зазначений час розгортаємо тісто в пласт завтовшки до 0,4-0,5 см, змащуємо розтопленим вершковим маслом, згортаємо рулетом і скріплюємо його. Нарізаємо невеликими шматочками завширшки 2-3 см.
- Розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо булочки та обсмажуємо їх з обох боків.
Готові булочки посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.