Пара кабачків і трохи рису: від цієї страви неможливо відірватися
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 949
![Фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою.](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/04/1ad02343-a155a8e1d564b2ea130ab075da89c044.jpg?v=1398_1)
Пікантна страва для любителів кабачків
Ми готуємо з кабачків пікантні закуски, запікаємо їх із м’ясом і маринуємо на зиму. Однак так шинки ви ще точно не готували.
Для тих, хто перепробував різноманітні рецепти з цим овочем, разом із Shuba пропонуємо приготувати фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою. Незвичайні овочеві "ємності" з начинкою вийдуть настільки привабливими, що порадують не лише шлунок, а й очі. Варто приготувати подвійну порцію такої смакоти.
Як приготувати фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою
Інгредієнти на 4 порції:
- кабачки — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- рис — 80 г;
- твердий сир — 100 г;
- курячі яйця — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія соняшникова — 40 мл.
Спосіб приготування:
- Для приготування фаршу промитий рис заливаємо 240 мл підсоленої води та варимо на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
- Чистимо і подрібнюємо цибулю та моркву. Обсмажуємо їх на сковороді з олією до рум’яності.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти. Додаємо 60 г тертого твердого сиру та яйце. Солимо, перчимо масу і перемішуємо її.
- Миємо, сушимо та нарізаємо брусочками шириною 6 см кабачки. Видаляємо м'якуш.
- Деко змащуємо олією і викладаємо кабачкові формочки. Заповнюємо їх рисовим фаршем та посипаємо тертим сиром. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Залишилися кабачки? Доставте собі й близьким задоволення — приготуйте з них оладки овочі.