Пара кабачків і трохи рису: від цієї страви неможливо відірватися

Читать на русском
Автор
1005
Фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою.
Фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою.. Фото shuba.life

Пікантна страва для любителів кабачків

Ми готуємо з кабачків пікантні закуски, запікаємо їх із м’ясом і маринуємо на зиму. Однак так шинки ви ще точно не готували.

Для тих, хто перепробував різноманітні рецепти з цим овочем, разом із Shuba пропонуємо приготувати фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою. Незвичайні овочеві "ємності" з начинкою вийдуть настільки привабливими, що порадують не лише шлунок, а й очі. Варто приготувати подвійну порцію такої смакоти.

Як приготувати фаршировані кабачки з рисом, яйцем та морквою

Інгредієнти на 4 порції:

  • кабачки — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • рис — 80 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 40 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування фаршу промитий рис заливаємо 240 мл підсоленої води та варимо на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
  2. Чистимо і подрібнюємо цибулю та моркву. Обсмажуємо їх на сковороді з олією до рум’яності.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Додаємо 60 г тертого твердого сиру та яйце. Солимо, перчимо масу і перемішуємо її.
  4. Миємо, сушимо та нарізаємо брусочками шириною 6 см кабачки. Видаляємо м'якуш.
  5. Деко змащуємо олією і викладаємо кабачкові формочки. Заповнюємо їх рисовим фаршем та посипаємо тертим сиром. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Залишилися кабачки? Доставте собі й близьким задоволення — приготуйте з них оладки овочі.