Шашлик не вийде сирим усередині та "вуглем" зовні: секрети смаження м’яса

Читать на русском
Автор
Смажимо шашлик правильно
Смажимо шашлик правильно. Фото lifestyle.today.ua

М’ясо вийде не гірше, ніж у шеф-кухаря

Від соковитого, рум’яного шашлику з ароматом серпанку просто неможливо відмовитись. Це головний пункт при виїзді на природу.

Багато хто думає, що запорука ідеального шашлику — це правильний вибір м’яса і маринаду. Однак дуже важливо правильно посмажити шашлик. Про тонкощі приготування улюбленої страви поговоримо разом із "Вікна".

Як правильно смажити шашлик на мангалі

Температура у мангалі дуже важлива для приготування м’яса. Тому важливо запам’ятати кілька правил.

Не варто насипати надто багато вугілля на дно мангалу — достатньо лише одного рівномірного шару. Перевірити температуру можна, піднісши руку до вугілля і трохи потримавши. Якщо рука може витримати температуру, можна починати смажити.

Викладати шампури потрібно лише тоді, коли вугілля покриється шаром білого попелу. Відстань від шампура до вугілля має становити 15-17 див.

Починати смажити потрібно таким чином, щоб на м’ясі з’явилася хрустка скоринка. Тоді волога всередині буде закрита і шашлик залишиться соковитим.

Перші 3-5 хвилин приготування шашлику потрібно часто перевертати шматочки, щоб м’ясо вкрилося рівномірною скоринкою. Далі потрібно крутити шампури кожні 2-3 хвилини — тоді шашлик не підгорить і прожариться рівномірно. Загальний час смаження не повинен перевищувати 20-23 хвилини.

Як дізнатися, що м’ясо готове

Щільне на дотик м’ясо і сік, що виділяється з нього, з рожевим відтінком свідчить про те, що шашлик майже готовий. Його потрібно потримати 5-10 хвилин.

Якщо ж шматочок щільний навпомацки, рівномірно просмажений, а з нього капає чистий і прозорий сік — м’ясо повністю просмажене. Можна подавати його з картопляним салатом.