Для ідеального шашлику запасіться квасом: м’ясо вийде краще, ніж у шеф-кухаря

Читать на русском
Автор
Кращого рецепта знайти неможливо
Кращого рецепта знайти неможливо. Фото vazhnoznat.com

М’ясо вийде м’яким та соковитим

Скільки б рецептів ніжного шашлику ми не перепробували, завжди хочеться поекспериментувати. Хтось любить шашлик з ківі, хтось м’ясо по-грузинськи.

Однак ідеальне м’ясо виходить саме на квасі. Головне – вибрати правильний напій. Потрібен саме магазинний солодкий квас із цукром у складі — саме з ним шашлик вийде фантастичним. Незвичайним рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати ніжний шашлик на квасі

Інгредієнти:

  • 2 л квасу;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. меду;
  • рослинна олія;
  • сіль до свого смаку;
  • мелений чорний перець до свого смаку;
  • червоний перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У посудині змішуємо рослинну олію, сіль та обидва види перцю. В отриману масу додаємо мед.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Додаємо трохи солі та краплю меду, злегка розминаємо та відправляємо в масу з рослинною олією.
  3. М’ясо ретельно миємо та нарізаємо шматками. Відправляємо його в цибульну масу.
  4. Заливаємо все квасом, накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися в холодильник на 2-3 години.
  5. Підготовлене м’ясо дістаємо з холодильника, нанизуємо на шампури та смажимо до готовності, періодично перевертаючи.

Раніше ми розповідали, як приготувати шашлик по-грузинськи. Виходить надзвичайно смачно.