На пікніку забудете навіть про шашлики: їх затьмарить німецький картопляний салат

Читать на русском
Автор
866
Німецький картопляний салат виходить неймовірним
Німецький картопляний салат виходить неймовірним. Фото vazhnoznat.com

Ідеально до шашлику і не лише

Звичайно ж, неможливо уявити пікнік без соковитого та ароматного шашлику. Однак не єдиним м’ясом харчуватися під час виїзду на природу.

Разом з "Важно знать" пропонуємо урізноманітнити "шашличне" меню смачним та ситним німецьким картопляним салатом. Він ідеально поєднується з шашликом, тому його потрібно готувати одразу у великій кількості.

Як приготувати німецький салат з картоплі

Інгредієнти:

  • 8–9 картоплин;
  • 150 г бекону (можна замінити на м’ясо чи ковбасу);
  • 2 ст. л. оцту чи лимонного соку;
  • 1 ч. л. гірчиці у зернах;
  • 3 солоних огірків середнього розміру;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка цукру;
  • чорний мелений перець та сіль до свого смаку;
  • зелений лук для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо, нарізаємо великими шматочками й прямо в шкірці відправляємо варитись у підсоленій воді.
  2. Бекон нарізаємо невеликими шматочками та смажимо на сковороді з олією. Забираємо зайвий жир за допомогою паперових рушників.
  3. Для приготування заправки змішуємо рослинну олію з щіпкою цукру, сіллю, гірчицею, чорним меленим перцем і оцтом (лимонним соком). Збиваємо блендером до піноподібної густої маси.
  4. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і заливаємо заправкою, щоб він промаринувався.
  5. Солоні огірки очищаємо від шкірки та нарізаємо шматочками середнього розміру.
  6. Перемішуємо всі інгредієнти разом із заправкою, прикрашаємо зеленою цибулею та подаємо до столу.

Такий салат можна подавати навіть із приготованим вдома шашликом. Вийде дуже смачно.