Для ніжного шашлику не потрібен, ні оцет: хитрий рецепт, з яким м’ясо можна навіть не жувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1456
![Курячий шашлик на йогурті](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/84/e7a53624-4803f95853a1a32f1f3f729db456784c.jpg?v=6928_1)
Так ви м’ясо достеменно ще не готували
Ароматний, ніжний шашлик — це ще мистецтво. Тут важливий не тільки правильність приготування, багаття та вугілля, а й м’ясо.
Сьогодні разом із Shuba пропонуємо вам рецепт ідеальних шашличків із курячого м’яса. Готувати ми його будемо з стегон — ця частина курки жирніша і соковитіша. А ідеальний маринад у нас вийде навіть без майонезу та оцту – на основі йогурту та спецій.
Як приготувати ніжний шашлик з курячого м’яса
Інгредієнти:
- курячі стегна з гомілкою — 10 шт.;
- йогурт — 5 ст. л.;
- сушений кмин — 1 ч. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- кориця — 1 ч. л.;
- червоний перець чилі – 1 ч. л.;
- лимон, цедра — 10 г;
- лимон, сік — 10 г;
- оливкова олія — 20 мл;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
- часник сушений – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Курячі стегна ретельно миємо, відокремлюємо м’ясо від кісточок, видаляємо зайвий жир. Нарізаємо м’ясо порційними шматочками.
- Для приготування маринаду у великій мисці змішуємо решту інгредієнтів.
- Підготовлене м’ясо відправляємо в маринад і ставимо миску в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо, нанизуємо його на шпажки та запікаємо в духовці, на грилі чи мангалі до готовності.
Раніше ми розповідали про три найгірші маринади для шашлику. Краще м’ясо так не готувати.