Для ніжного шашлику не потрібен, ні оцет: хитрий рецепт, з яким м’ясо можна навіть не жувати

Читать на русском
Автор
1456
Курячий шашлик на йогурті
Курячий шашлик на йогурті. Фото shuba.life

Так ви м’ясо достеменно ще не готували

Ароматний, ніжний шашлик — це ще мистецтво. Тут важливий не тільки правильність приготування, багаття та вугілля, а й м’ясо.

Сьогодні разом із Shuba пропонуємо вам рецепт ідеальних шашличків із курячого м’яса. Готувати ми його будемо з стегон — ця частина курки жирніша і соковитіша. А ідеальний маринад у нас вийде навіть без майонезу та оцту – на основі йогурту та спецій.

Як приготувати ніжний шашлик з курячого м’яса

Інгредієнти:

  • курячі стегна з гомілкою — 10 шт.;
  • йогурт — 5 ст. л.;
  • сушений кмин — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • червоний перець чилі – 1 ч. л.;
  • лимон, цедра — 10 г;
  • лимон, сік — 10 г;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • часник сушений – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна ретельно миємо, відокремлюємо м’ясо від кісточок, видаляємо зайвий жир. Нарізаємо м’ясо порційними шматочками.
  2. Для приготування маринаду у великій мисці змішуємо решту інгредієнтів.
  3. Підготовлене м’ясо відправляємо в маринад і ставимо миску в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.
  4. Через вказаний час дістаємо м’ясо, нанизуємо його на шпажки та запікаємо в духовці, на грилі чи мангалі до готовності.

Раніше ми розповідали про три найгірші маринади для шашлику. Краще м’ясо так не готувати.