Цей суп вгамує і голод, і спрагу: готуємо окрошку на сметані

Читать на русском
Автор
Легка окрошка на сметані
Легка окрошка на сметані

Освіжаюча сезонна страва

Що робити любителям ароматних борщів та супів у літню спеку? Пропонуємо приготувати освіжаючу та ситну окрошку.

Такий супчик за рецептом Today не тільки вгамує голод, але й спрагу. Це відмінний варіант для сімейного обіду або вечері у спекотний день. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати окрошку на сметані

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • редис – 100 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • варена ковбаса – 150 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • зелена цибуля – 5 гілочок;
  • кріп – невеликий пучок;
  • сметана – 200 г;
  • вода – 700 мл;
  • сіль — до свого смаку;
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Яйця відварюємо круто. Чистимо і також нарізаємо кубиками. Кубиками чи півкільцями нарізаємо огірки. Зелень миємо і подрібнюємо, редис миємо і разом з ковбасою нарізаємо невеликим кубиком.
  3. Усі підготовлені інгредієнти викладаємо у велику миску та перемішайте. Солимо, додаємо лимонний сік та сметану. Все ретельно перемішуємо.
  4. В окрошку акуратно вливаємо холодну кип’ячену воду або мінералку без газу. Перемішуємо все та подаємо до столу.

Також можна приготувати окрошку на кефірі. Вийде дуже смачно.