Нереально крутий український борщ з п’яною вишнею: кілька несподіваних інгредієнтів — і ви не впізнаєте звичну страву

Читать на русском
Автор
Український борщ з квасолею, кропивою та п’яною вишнею
Український борщ з квасолею, кропивою та п’яною вишнею. Фото shuba.life

Борщ за цим рецептом виходить особливо ароматним

Кожна кухня світу має свої коронні страви. Для Італії це лазанья, до речі, ми розповідали, як приготувати її смачно і швидко. В українській кухні найбільш відомим є червоний борщ. Ділимось цікавою варіацією цієї страви.

Цей рецепт борщу з молодою кропивою — не просто смачна страва, а й справжній символ сучасного борщу, де традиції переплетені з кулінарними експериментами. Як його приготувати, розповіли на порталі "Їсти".

Інгредієнти:

  • бульйон на телячих кістках
  • 3-4 картоплини
  • 300 г квашеної капусти
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 болгарський перець
  • 1 запечений або квашений буряк
  • 100 г замоченої квасолі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 100 мл томатного соку
  • 2 ст. л. олії
  • 1 пучок молодої кропиви
  • свіжа зелень (петрушка, кріп)
  • 50 г п'яних вишень
  • сіль, перець, оцет, лавровий лист — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Зваріть бульйон на телячих кістках. Додайте в бульйон нарізану кубиками картоплю і варіть до готовності.
  2. Моркву, цибулю та болгарський перець наріжте кубиками та обсмажте на олії до м'якості. Додайте до них квасолю та продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин.
  3. Додайте обсмажені овочі та квасолю до бульйону з картоплею. Також додайте натертий запечений або квашений буряк, томатну пасту, сіль, оцет, цукор та лавровий лист.
  4. Перемішайте та доведіть до кипіння. Додайте зелень, томатний сік та п'яні вишні. Перебийте в блендері зелень з часником та олією. Додайте цю суміш, а також томатний сік та п'яні вишні в каструлю з борщем.
  5. Перемішайте та проваріть ще 5 хвилин. Подрібніть молоду кропиву та додайте її в борщ. Перемішайте та зніміть каструлю з вогню. Накрийте каструлю кришкою та залиште борщ настоятися протягом 15 хвилин.

Подавайте борщ гарячим зі свіжим хлібом та сметаною. Якщо бажаєте, замість хліба можна смакувати ситну закуску з лаваша.