Нереально крутий український борщ з п’яною вишнею: кілька несподіваних інгредієнтів — і ви не впізнаєте звичну страву
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Український борщ з квасолею, кропивою та п’яною вишнею](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/8/c0/6d21c100-9d9688e3ec186d347d4bd3ed33a02c08.jpg?v=2175_1)
Борщ за цим рецептом виходить особливо ароматним
Кожна кухня світу має свої коронні страви. Для Італії це лазанья, до речі, ми розповідали, як приготувати її смачно і швидко. В українській кухні найбільш відомим є червоний борщ. Ділимось цікавою варіацією цієї страви.
Цей рецепт борщу з молодою кропивою — не просто смачна страва, а й справжній символ сучасного борщу, де традиції переплетені з кулінарними експериментами. Як його приготувати, розповіли на порталі "Їсти".
Інгредієнти:
- бульйон на телячих кістках
- 3-4 картоплини
- 300 г квашеної капусти
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 1 запечений або квашений буряк
- 100 г замоченої квасолі
- 2 ст. л. томатної пасти
- 100 мл томатного соку
- 2 ст. л. олії
- 1 пучок молодої кропиви
- свіжа зелень (петрушка, кріп)
- 50 г п'яних вишень
- сіль, перець, оцет, лавровий лист — до смаку
Спосіб приготування:
- Зваріть бульйон на телячих кістках. Додайте в бульйон нарізану кубиками картоплю і варіть до готовності.
- Моркву, цибулю та болгарський перець наріжте кубиками та обсмажте на олії до м'якості. Додайте до них квасолю та продовжуйте обсмажувати ще кілька хвилин.
- Додайте обсмажені овочі та квасолю до бульйону з картоплею. Також додайте натертий запечений або квашений буряк, томатну пасту, сіль, оцет, цукор та лавровий лист.
- Перемішайте та доведіть до кипіння. Додайте зелень, томатний сік та п'яні вишні. Перебийте в блендері зелень з часником та олією. Додайте цю суміш, а також томатний сік та п'яні вишні в каструлю з борщем.
- Перемішайте та проваріть ще 5 хвилин. Подрібніть молоду кропиву та додайте її в борщ. Перемішайте та зніміть каструлю з вогню. Накрийте каструлю кришкою та залиште борщ настоятися протягом 15 хвилин.
Подавайте борщ гарячим зі свіжим хлібом та сметаною. Якщо бажаєте, замість хліба можна смакувати ситну закуску з лаваша.