Зелений борщ зі щавлем: настільки смачно, що готуватимете до самих холодів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 964
![Нереально смачний борщ із щавлем](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/ce/dbb74335-ea29dcee5653a76a4b92e55af1336ce7.jpg?v=7245_1)
Захочеться заморозити щавель, щоб ласувати цією стравою взимку
Яка перша страва спадає на думку, коли йдеться про щавель? Звісно, зелений борщ — традиційна українська страва.
Зелений борщ за рецептом Shuba — це чудовий спосіб наїстися, але й чудове джерело вітамінів та інших важливих елементів. До того ж це настільки смачно, що вам захочеться готувати цю першу страву весь весняно-літній сезон.
Як приготувати зелений борщ із щавлем
Інгредієнти на 4 порції:
- курячий бульйон — 1.5 л;
- яйця курячі — 2 шт.;
- картопля — 3 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- щавель — 100 г;
- цибуля зелена — 20 г;
- кріп, гілочка — 30 г;
- лавровий лист — 1 шт.;
- перець запашний, горошок — 4 шт.;
- сіль, сметана — до свого смаку;
- олія соняшникова — 15 г.
Спосіб приготування:
- Яйця варимо круто протягом 8 — 9 хвилин. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
- Цибулю та картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Очищену моркву натираємо на великій тертці. Подрібнюємо зелень.
- На середньому вогні розігріваємо каструлю з олією. Відправляємо цибулю та моркву, обсмажуємо овочі протягом 1 — 2 хвилин. Після додаємо картопля, спеції та бульйон і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.
- Через зазначений час до каструлі додаємо зелень, а через 5 хвилин – яйця та сметану. Варимо борщ 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь.
Також можна приготувати український борщ із п’яною вишнею. Спробуйте — близьких за вуха не відірветься.