Чому огірки ростуть гіркими: зверніть увагу на ці помилки

Читать на русском
Автор
821
Чому гірчать огірки Новина оновлена 16 липня 2024, 20:38
Чому гірчать огірки. Фото botanichka.ru

Огірки можуть мати гіркуватий присмак через кілька причин

При вирощуванні огірків важливо дотримуватися кількох ключових правил, інакше плоди можуть гірчити. Є кілька помилок, що призводять до погіршення смаку овочів. Дізнайтесь, як їх уникнути.

У матеріалі The Spruce розповіли, чому гірчать огірки та як це виправити, щоб отримати щедрий та смачний урожай. Прислухайтеся до цих порад.

Чому гірчать огірки і як це виправити

Спекотна погода

Високі температури викликають стрес у рослин, а це стимулює вироблення гірких речовин усередині плодів. Щоб запобігти цьому, необхідно забезпечити огіркам регулярний та глибокий полив, особливо у посушливі періоди, а також використовувати мульчу для збереження вологи у ґрунті. В особливо спекотні дні рекомендується використовувати тканину, що затіняє, щоб захистити рослини від прямих сонячних променів.

Погана якість ґрунту

Якщо ґрунт позбавлений багатьох поживних речовин, то вони не збагачуватимуть рослини, тому овочі можуть мати гіркуватий смак. Для запобігання цій проблемі необхідно покращувати ґрунт, додаючи компост та добрива, що забезпечить рослини цінними елементами та сприятимуть їх здоровому зростанню.

Несвоєчасне збирання врожаю

Цей фактор може сприяти появі гіркоти в огірках через розвиток гірких речовин у більш зрілих та перезрілих плодах. Овочі слід збирати вчасно, коли вони досягли оптимальної зрілості для споживання, щоб уникнути накопичення гіркоти (через 50-70 днів після посадки).

Раніше ми писали чим удобрити томати для великого врожаю. Вони, як і люди, потребують збалансованого харчування.