Плоди виростуть солодкими: чим підгодувати помідори для щедрого врожаю

Читать на русском
Автор
Чим підгодувати помідори Новина оновлена 17 травня 2024, 09:38
Чим підгодувати помідори. Фото pexels.com

Помідори потребують ретельного догляду

Овочі потрібно підгодовувати, щоб вони отримували необхідні вітаміни та мінерали для росту та розвитку. Особливого догляду потребують помідори, тому що вони вимагають збалансованого харчування для формування здорових плодів та рясного врожаю.

На You Tube-каналі "Дім і присадибна ділянка" розповіли, як і коли найкраще підгодовувати помідори. Завдяки таким методам ваш урожай вийде великим та солодким.

Коли слід підгодовувати помідори

Підживлювати помідори слід у декілька етапів залежно від їхньої стадії росту. Перше підживлення здійснюється через два тижні після пересадки розсади в ґрунт, що зазвичай припадає на кінець травня або початок червня. Друге підживлення проводиться у червні, коли рослини починають активно рости. Потім, у період цвітіння та формування плодів, помідори підгодовують у липні та серпні. Важливо стежити за станом рослин і продовжувати підживлення до кінця сезону, щоб забезпечити їх здорове зростання та рясний урожай.

Чим підгодувати помідори для щедрого врожаю

Якщо ваш ґрунт не дуже родючий, тоді експерти рекомендують використовувати для підживлення мінеральні добрива. Якщо у вас є чорнозем, тоді можна скористатися органічними.

Візьміть 5 грамів монофосфату калію, розведіть його в 10 літрах води, потім полийте помідори під корінь на зволожений ґрунт (0,5-1 л під кожен кущ). Ще можна використовувати суперфосфат — столову ложку розвести в 1 л гарячої води, потім розчинити в 10 л води й полити свої овочі.

Для підживлення помідорів підійде і деревна зола, її потрібно розсипати під кущ на политу грядку. Вона корисна для овочів, оскільки вона багата калієм, фосфором і кальцієм, які сприяють зміцненню кореневої системи та покращенню плодоношення.

"Телеграф" писав раніше, чим підгодувати полуницю у травні. Плоди вийдуть дуже великі та солодкі.