Огірки ростуть гачком: чого не вистачає овочам та як це виправити

Читать на русском
Автор
1013
Чому огірки ростуть криві і як це виправити Новина оновлена 10 липня 2024, 19:22
Чому огірки ростуть криві і як це виправити. Фото Фото: pixabay.com, коллаж - Телеграф

Якщо овочі ростуть кривими — їм не вистачає важливих для здоров’я мікроелементів

При вирощуванні огірків важливо враховувати кілька ключових факторів, у тому числі їхній зовнішній вигляд. Іноді огірки починають рости гачком, що є ознакою нестачі певних речовин.

У матеріалі Detroitnews розповіли, як правильний догляд та своєчасне внесення добрив допоможуть уникнути таких проблем та отримати багатий урожай. Варто прислухатися до порад досвідчених городників.

Чому огірки ростуть кривими

Нехарактерна форма овочів може виникнути через різні причини. Але насамперед огіркам може бракувати деяких поживних компонентів, наприклад, азоту, фосфору, калію. Також на форму овочів може вплинути неправильне формування куща, неправильне поливання або застосування пестицидів.

Стресові умови вирощування, такі як посуха, можуть призвести до деформованих плодів. Хвороби або атаки комах можуть бути причиною того, що огірки починають рости гачком, ще через це на плодах можуть з’явитися дірки чи пошкдження на кожурі.

Чим удобрювати огірки

Експерти радять використовувати калійні добрива, їх можна застосовувати через кореневе та листове підживлення. Але найкраще обприскувати листя рослин, тому що ефект буде значно кращим, адже поживні речовини засвоюються таким чином швидше.

Також можна використовувати мінеральні добрива з азотом. Їх можна вносити у вигляді гранул чи розчину після поливу. Але уважно читайте інструкцію, щоб не переборщити з дозою, тому що це негативно вплине на плодоношення овочів.

Раніше ми писали чим удобрити томати для великого врожаю. Вони, як і люди, потребують збалансованого харчування.