Задля цього варення ви посадите шовковицю: так ви ще не готували
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Відмінний спосіб зберегти смак, аромат та колір шовковиці
Що може бути краще, ніж поласувати взимку полуничним варенням або джемом з пелюстків троянд ? Тільки варення з шовковиці — напевно, такі ласощі ви ще не готували.
Як приємно буде взимку дістати баночку варення за рецептом "Вікна" та поринути в атмосферу літа. Ви здивуєтеся, наскільки його просто готувати: три інгредієнти, небагато часу — і смакота готова. І щоб не шкодувати, що дивовижне варення швидко скінчилося — законсервуйте вдвічі більше.
Як приготувати варення з шовковиці
Інгредієнти:
- шовковиця – 1 кг;
- лимон — 0,5 шт.;
- цукор – 1 кг.
Спосіб приготування:
- Ягоди шовковиці миємо, сушимо і відправляємо їх у зручний посуд.
- Засипаємо шовковицю цукром і накриваємо марлею або ситом. Залишаємо все на 3-4 години, щоб шовковиця пустила сік.
- Через вказаний час відправляємо ягоди на невеликий вогонь. Варимо, помішуючи та знімаючи піну, яка утворюватиметься в процесі приготування. Час приготування – від 30 до 60 хвилин. За 10 хвилин до готовності варення додаємо лимонний сік.
- Готове варення з шовковиці розливаємо банками.
Подавати його можна з пишними та ніжними оладками на сніданок. Вийде настільки смачно, що за вуха не відірвати.