Два інгредієнти та жодного варіння: простий рецепт полуничного варення на зиму

Читать на русском
Автор
970
Полуниця на зиму у власному соку
Полуниця на зиму у власному соку

Вам не доведеться довго стояти біля плити

Звичайно, у сезон полуниці хочеться не лише поласувати ягодою, а й приготувати з нею улюблені десерти. Однак варто подумати і про запаси на зиму, щоб і в холодну пору року насолоджуватися улюбленим смаком.

Тому разом із "Бабусиними рецептами" ділимося простим рецептом полуниці на зиму. За цим рецептом ви смаку ви приготуєте всього з двох інгредієнтів, і навіть варити її не доведеться. Ароматну та смачну полуницю можна зберігати в холодильнику.

Як приготувати полуницю на зиму без варіння

Інгредієнти на 2 літрові банки:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 800 г.

Спосіб приготування:

  1. Полуницю чистимо від гілочок, ретельно миємо. Кожну ягоду розрізаємо вздовж на чотири частини. Якщо ягоди маленькі, розрізаємо їх на дві половини.
  2. Підготовлену полуницю викладаємо в миску, додаємо цукор і залишаємо все за кімнатної температури на ніч. Оскільки через деякий час ягоди дадуть сік, періодично все перемішуємо кожні 2-3 години, щоб розчинився цукор.
  3. Вранці полуницю перемішуємо ще раз. Якщо цукор розчинився, розкладаємо заготовку чистими сухими баночками й ховаємо в холодильник.

Раніше ми розповідали, як вибрати полуницю. Ви не принесете ні грама хімії.