Два інгредієнти та жодного варіння: простий рецепт полуничного варення на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 970
Вам не доведеться довго стояти біля плити
Звичайно, у сезон полуниці хочеться не лише поласувати ягодою, а й приготувати з нею улюблені десерти. Однак варто подумати і про запаси на зиму, щоб і в холодну пору року насолоджуватися улюбленим смаком.
Тому разом із "Бабусиними рецептами" ділимося простим рецептом полуниці на зиму. За цим рецептом ви смаку ви приготуєте всього з двох інгредієнтів, і навіть варити її не доведеться. Ароматну та смачну полуницю можна зберігати в холодильнику.
Як приготувати полуницю на зиму без варіння
Інгредієнти на 2 літрові банки:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 800 г.
Спосіб приготування:
- Полуницю чистимо від гілочок, ретельно миємо. Кожну ягоду розрізаємо вздовж на чотири частини. Якщо ягоди маленькі, розрізаємо їх на дві половини.
- Підготовлену полуницю викладаємо в миску, додаємо цукор і залишаємо все за кімнатної температури на ніч. Оскільки через деякий час ягоди дадуть сік, періодично все перемішуємо кожні 2-3 години, щоб розчинився цукор.
- Вранці полуницю перемішуємо ще раз. Якщо цукор розчинився, розкладаємо заготовку чистими сухими баночками й ховаємо в холодильник.
Раніше ми розповідали, як вибрати полуницю. Ви не принесете ні грама хімії.