Задля цього варення ви посадите шовковицю: так ви ще не готували

Читать на русском
Автор
Найсмачніше варення з шовковиці
Найсмачніше варення з шовковиці. Фото vikna.tv

Відмінний спосіб зберегти смак, аромат та колір шовковиці

Що може бути краще, ніж поласувати взимку полуничним варенням або джемом з пелюстків троянд ? Тільки варення з шовковиці — напевно, такі ласощі ви ще не готували.

Як приємно буде взимку дістати баночку варення за рецептом "Вікна" та поринути в атмосферу літа. Ви здивуєтеся, наскільки його просто готувати: три інгредієнти, небагато часу — і смакота готова. І щоб не шкодувати, що дивовижне варення швидко скінчилося — законсервуйте вдвічі більше.

Як приготувати варення з шовковиці

Інгредієнти:

  • шовковиця – 1 кг;
  • лимон — 0,5 шт.;
  • цукор – 1 кг.

Спосіб приготування:

  1. Ягоди шовковиці миємо, сушимо і відправляємо їх у зручний посуд.
  2. Засипаємо шовковицю цукром і накриваємо марлею або ситом. Залишаємо все на 3-4 години, щоб шовковиця пустила сік.
  3. Через вказаний час відправляємо ягоди на невеликий вогонь. Варимо, помішуючи та знімаючи піну, яка утворюватиметься в процесі приготування. Час приготування – від 30 до 60 хвилин. За 10 хвилин до готовності варення додаємо лимонний сік.
  4. Готове варення з шовковиці розливаємо банками.

Подавати його можна з пишними та ніжними оладками на сніданок. Вийде настільки смачно, що за вуха не відірвати.