Як вивести плями трави навіть із білих штанів: корисні літні поради

Читать на русском
Автор
Плями від трави на білих штанах вивести просто Новина оновлена 13 червня 2024, 13:22
Плями від трави на білих штанах вивести просто. Фото eldorado

Навіть найстійкіші плями завжди можна видалити простими лайфхаками

Літо – ідеальний час для відпочинку на природі та заняття активними видами спорту. Однак нерідко після такого відпочинку багатьом українцям доводиться мати справу з плямами трави на одязі, що важко виводяться.

Не переживайте, адже навіть найсильніші плями можна видалити простими способами, пише facedobra. Розповідаємо, як вивести забруднення з одягу та запобігти появі плям на улюблених речах.

Перша допомога

Не гайте час. Спочатку промокніть плями чистим паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу. Уникайте тертя, оскільки так ви можете розтерти забруднення по всьому одязі.

Як позбутися плям

  • Домашні засоби:
  1. Змочіть ватяний диск спиртом і натріть пляму. Або розведіть оцет із водою у співвідношенні 1:1 та обробіть пляму. В обох випадках залиште на 10-15 хвилин, потім випріть річ у машинці.
  2. Вижміть сік лимона та нанесіть його на пляму. Зачекайте 10 хвилин, а потім випріть одяг у пральній машині.
  3. Приготуйте пасту з води та соди. Нанесіть її на пляму, залиште на 20 хвилин, потім випріть.
  4. Прикладіть шматочок хліба до плями на кілька хвилин, а потім випріть річ у машинці.
  • Побутова хімія. Використовуйте засоби для виведення плям або хімічні засоби. Вибирайте їх залежно від типу тканини та характеру плям. Перед використанням обов’язково протестуйте засіб на невеликій ділянці виробу.

Як прибрати пляму на делікатній тканині

Шовкові, вовняні та кашемірові вироби вимагають дбайливого догляду. Їх не можна прати з використанням агресивних засобів. Найкраще прати такі тканини вручну в холодній воді, застосовуючи м’який мийний засіб. Сушити ці речі потрібно на відкритому повітрі, але далеко від прямих сонячних променів.

Як запобігти появі плям на одязі

Перед тим як сісти на траву постеліть на землю плед або рушник. Не здавайтесь, якщо плями не зникли після першої спроби. Спробуйте інші способи або віддайте речі у хімчистку.

Раніше ми писали, як звичайний оцет може допомогти позбутися бур’янів у саду та городі. Чудовий лайфхак для дачників.