Знищити бур’яни в саду можна трьома засобами з кухні: вони у вас є

Читать на русском
Автор
Бур’яни заважають росту інших рослин
Бур’яни заважають росту інших рослин. Фото Pixabay

Сіль, оцет та окріп — сильні засоби від надокучливих рослин

Люди, тварини і рослини мають спільну рису — здатність пристосовуватися до різних умов життя. Тому деякі бур’яни виявляють високу стійкість до звичайних гербіцидів. Однак є альтернативні способи боротьби з небажаними рослинами.

Позбутися бур’янів на своєму городі, в саду або між плитами у дворі можна за допомогою простих засобів, які є на вашій кухні, пише express. Важливо пам’ятати, що при використанні цих засобів необхідно бути обережними, щоб не зашкодити корисним рослинам.

Як позбутися бур’янів у саду

  • Окріп

Гаряча вода може призвести до загинання або в’янення верхньої частини рослини. Проте це не означає повне знищення бур’янів, оскільки вони можуть вижити, використовуючи свою кореневу систему відновлення. Тому поодиноке застосування окропу не гарантує остаточного зникнення бур’янів. А ось багаторазове обливання бур’янів окропом з часом виснажить ресурси їхньої кореневої системи настільки, що рослина загине.

  • Оцет

Оцет – це ефективний засіб видалення бур’янів між тріщинами на дорожньому покритті. Однак його застосування поряд з іншими рослинами може спричинити їх пожовтіння та загибель. Для створення потужного та ефективного засобу знищення бур’янів можна змішати білий оцет із рідиною для миття посуду.

  • Сіль

Сіль може бути ефективним засобом, коли її застосовують для поливу ґрунту з метою знищення коренів бур’янів. Крім того, сіль має сильну антимікробну та антипаразитарну дію, здатну знищувати слимаків, бактерії, гриби, комах та черв’яків.