Що потрібно обов’язково зробити з машинкою відразу після прання: корисний прийом

Читать на русском
Автор
1802
За пральною машиною потрібно доглядати правильно
За пральною машиною потрібно доглядати правильно. Фото Pixabay

Гумова прокладка навколо дверцят швидко покривається чорною пліснявою

У пральній машині може утворитися пліснява, найчастіше вражаючи гумовий ущільнювач. Однак, якщо після кожного використання слідувати одному простому правилу, грибку не буде шансу.

Щоб уникнути утворення плісняви на ущільнювачі пральної машини, залишайте дверцята відкритими після кожного прання. Про це пише express.

Відкриття дверцят пральної машини не тільки запобігає появі грибка всередині пристрою, але й покращить циркуляцію повітря, сприяючи кращому сушінню. Однак, якщо ви помітили плісняву на гумовому ущільнювачі, цього може бути недостатньо, тому дійте негайно.

Як прибрати плісняву в пральній машині

Волога, залишки мийних засобів та бруд можуть накопичуватися на гумовому ущільнювачі, створюючи ідеальні умови для розмноження бактерій. Щоб позбавитися плісняви на ущільнювачі, скористайтеся простим лайфхаком: після завершення прання протріть поверхню ганчіркою, змоченою у розчині рівних частин оцту та води. Потім залиште дверцята машини відчиненими до повного висихання.

Також варто раз на місяць проводити так зване порожнє прання. Для цього запустіть гарячий режим, додавши одну склянку оцту або спеціальний засіб для чищення пральної машини.

Раніше ми писали, як позбутися цвілі у ванній кімнаті. Названо дешевий, але дуже ефективний спосіб.