Готуйтеся до розставання: як зрозуміти, що кохання пройшло

Читать на русском
Автор
605
Ознаки нездорових відносин
Ознаки нездорових відносин. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, яка поведінка неминуче призводить до розставання

Відносини у парі не завжди бувають простими. Дуже часто зовні все може бути добре і партнери можуть навіть не здогадуватися, що їм доведеться розлучитися.

Але психологи виділяють кілька моделей поведінки, які особливо небезпечні для пари. Ось кілька ознак, що стосунки приречені на провал.

Відмова визнати свої помилки. Кожен з нас робить помилки, але не кожен може в них зізнатися. На жаль, коли ми перебуваємо у відносинах, ухилення від відповідальності за свої помилки ні до чого доброго не приводить. Головне – вміти перепрошувати за помилки та робити із ситуації правильні висновки.

Критика. Хоча конструктивна критика може вплинути на відносини, постійна вказівка на помилки партнера буде контрпродуктивною. Якщо вас турбує специфічна поведінка вашого партнера, постарайтеся спокійно обговорити це з ним. Спровоковані критикою сварки можуть зруйнувати стосунки.

Взаємна неповага. Якщо ваша друга половинка не відчуває, що ви її цінуєте, і якщо ви ставитеся до неї/нього неповажно, згодом у вас обох почне розвиватися зневага один до одного. У такій ситуації залишається лише один крок до розставання.

Відсутність лояльності. Якщо хтось ставить думку рідних чи друзів вище за думку партнера, це неминуче призводить до розриву. Жодному партнеру не сподобається, якщо його думка та його почуття будуть на другому плані.

Пам’ятайте, що ніщо не дано нам назавжди, в тому числі любов. Серйозна криза може призвести до розриву навіть найміцніших відносин. У той момент, коли ви вирішите, що вам не потрібно працювати над відносинами, для вашого партнера це може стати червоним прапорцем.

Відсутність спільних цілей. У будь-яких відносинах важливо ставити спільні цілі. Без цього їх неможливо зберегти.

Згодом емоції згасають, рутина вбиває романтику. Раніше "Телеграф" розповідав, як повернути почуття та пристрасть у стосунки.