Пару хвилин на приготування – і в духовку: найпростіший рецепт ягідного пирога

Читать на русском
Автор
Відмінний рецепт пирога з ягодами
Відмінний рецепт пирога з ягодами. Фото shuba.life

Простіше рецепту ви не знайдете

Сезон улюблених ягід — це привід випити чаю з пишною та ніжною випічкою. Тому пропонуємо приготувати пиріг із ягодами.

Простіше рецепту Shuba ви точно не знайдете – тісто для такого пирога ви приготуєте за лічені хвилини з того, що є під рукою. Як начинку можна використовувати будь-які ягоди та фрукти — головне, щоб солодких плодів було більше ніж кислих. Цей пиріг можна приготувати з одного виду ягід, а можна міксувати на свій смак.

Як приготувати ягідний пиріг

Інгредієнти на 6 порцій:

  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • борошно — 120 г;
  • цукор — 120 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — 1/5 ч. л.;
  • молоко 2,5% — 180 мл;
  • ягоди (фрукти) — 2 склянки.

Спосіб приготування:

  1. Ягоди миємо, видаляємо за потреби кісточки, розрізаємо великі плоди.
  2. У мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор, борошно, розпушувач та сіль. Все перемішуємо до однорідного стану, замішуємо тісто, що по густоті нагадує кефір.
  3. У форму для випічки відправляємо вершкове масло і виливаємо рафіновану олію. Ставимо її в духовку, щоб розтануло вершкове масло, потім дістаємо.
  4. У підготовлену форму виливаємо тісто, зверху викладаємо ягоди. Відправляємо все в розігріту до 175-180 градусів духовку та випікаємо протягом 45-60 хвилин.
  5. Готовий пиріг дістаємо з духовки, залишаємо у формі на 10 хвилин і подаємо теплим у формі.

Такий пиріг можна готувати із замороженими ягодами чи фруктами. Їх можна висипати на тісто одразу.