Пару хвилин на приготування – і в духовку: найпростіший рецепт ягідного пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Відмінний рецепт пирога з ягодами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/37/01e2ece9-bcc12384fcf3f968257c414636d57371.jpg?v=9801_1)
Простіше рецепту ви не знайдете
Сезон улюблених ягід — це привід випити чаю з пишною та ніжною випічкою. Тому пропонуємо приготувати пиріг із ягодами.
Простіше рецепту Shuba ви точно не знайдете – тісто для такого пирога ви приготуєте за лічені хвилини з того, що є під рукою. Як начинку можна використовувати будь-які ягоди та фрукти — головне, щоб солодких плодів було більше ніж кислих. Цей пиріг можна приготувати з одного виду ягід, а можна міксувати на свій смак.
Як приготувати ягідний пиріг
Інгредієнти на 6 порцій:
- масло вершкове 73% — 30 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- борошно — 120 г;
- цукор — 120 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — 1/5 ч. л.;
- молоко 2,5% — 180 мл;
- ягоди (фрукти) — 2 склянки.
Спосіб приготування:
- Ягоди миємо, видаляємо за потреби кісточки, розрізаємо великі плоди.
- У мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор, борошно, розпушувач та сіль. Все перемішуємо до однорідного стану, замішуємо тісто, що по густоті нагадує кефір.
- У форму для випічки відправляємо вершкове масло і виливаємо рафіновану олію. Ставимо її в духовку, щоб розтануло вершкове масло, потім дістаємо.
- У підготовлену форму виливаємо тісто, зверху викладаємо ягоди. Відправляємо все в розігріту до 175-180 градусів духовку та випікаємо протягом 45-60 хвилин.
- Готовий пиріг дістаємо з духовки, залишаємо у формі на 10 хвилин і подаємо теплим у формі.
Такий пиріг можна готувати із замороженими ягодами чи фруктами. Їх можна висипати на тісто одразу.