Забудете про плісняву: яким копійчаним засобом очистити пральну машинку

Читать на русском
Автор
Найбільше від цвілі страждає ущільнювач Новина оновлена 23 травня 2024, 08:42
Найбільше від цвілі страждає ущільнювач. Фото Freepik

Відмінна альтернатива отруйним побутовим хімікатам

У пральній машині дуже часто може накопичуватися пліснява, особливо на гумовому ущільнювачі. Однак за допомогою простого кухонного засобу ви можете повернути приладу чистоту та позбутися неприємного запаху.

Для очищення ущільнювача в пральній машині можна скористатися простим лайфхаком з оцтом. Про це пише mirror.

Регулярне чищення пральної машини дуже важливе. Експерти радять мити ущільнювач кожні 1-3 місяці, щоб запобігти появі плісняви, бактерій та неприємних запахів. Так ваш одяг після прання буде дійсно чистим і гігієнічним.

Найпростіший спосіб очистити пральну машину – це використати звичайний оцет, який є чудовою альтернативою отруйним побутовим хімікатам. Цей підручний засіб легко справляється з брудом та пліснявою.

Ви можете налити оцет у відсік для порошку, щоб видалити наліт та мильну піну. Потім потрібно запустити машину на найгарячіший режим без білизни.

Крім того, не бійтеся додавати оцет під час прання речей. Для цього налийте близько 50 мл у відсік кондиціонера для білизни. Цей простий трюк допоможе підтримувати чистоту машини, дезінфікувати її та пом’якшувати одяг.

До речі, оцтом можна чистити не лише внутрішні поверхні пральної машини, а й зовнішні. Також засіб безпечний для очищення барабана з нержавіючої сталі.

А ви знали, що оцет допомагає позбутися бур’янів у саду та городі? Чудовий лайфхак для дачників.