Ні дня без цієї закуски: фантастичний рецепт із звичайних кабачків

Читать на русском
Автор
1419
Дивовижна закуска із простих кабачків
Дивовижна закуска із простих кабачків. Фото babusyni-retsepty

Відмінно і до свята, і до сімейних посиденьок

Кабачок – справжній король сезону. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи від кабачкової ікри і закінчуючи пікантними кексами.

Сьогодні разом із "Бабусиними рецептами" ми поділимося ще одним рецептом закуски з кабачків. Виходить вона настільки смачною, що можна подавати страву навіть до святкового столу. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати закуску з кабачків

Інгредієнти:

  • кабачок середнього розміру – 2 шт.;
  • морква велика – 2 шт.;
  • зелень (кріп, петрушка) – пучок;
  • часник — 4 — 5 середніх зубчиків;
  • сіль, перець – до свого смаку;
  • олія соняшникова для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, чистимо і нарізаємо на кружечки завтовшки не більше 0,5 см.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо підготовлені кабачки та обсмажуємо їх до золотистого кольору. Відправляємо на серветку, щоб увібралася зайва олія.
  3. На великій тертці натираємо моркву. Часник подрібнюємо, дрібно нарізаємо зелень. Все ретельно перемішаємо, солимо та перчимо.
  4. У миску викладаємо кабачки, далі морквяну масу. Продовжуємо, доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути морквяна суміш.
  5. Ставимо все під гніт і відправляємо в холодильник на добу, періодично пробуючи. Якщо не вистачає солі, зливаємо з миски сік, солимо його та заливаємо назад.

Закуску з кабачків подаємо з молодою картоплею. Вийде неймовірно смачно.