Ні дня без цієї закуски: фантастичний рецепт із звичайних кабачків
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1446
Відмінно і до свята, і до сімейних посиденьок
Кабачок – справжній король сезону. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи від кабачкової ікри і закінчуючи пікантними кексами.
Сьогодні разом із "Бабусиними рецептами" ми поділимося ще одним рецептом закуски з кабачків. Виходить вона настільки смачною, що можна подавати страву навіть до святкового столу. Ну що, йдемо готувати?
Як приготувати закуску з кабачків
Інгредієнти:
- кабачок середнього розміру – 2 шт.;
- морква велика – 2 шт.;
- зелень (кріп, петрушка) – пучок;
- часник — 4 — 5 середніх зубчиків;
- сіль, перець – до свого смаку;
- олія соняшникова для смаження.
Спосіб приготування:
- Кабачки миємо, чистимо і нарізаємо на кружечки завтовшки не більше 0,5 см.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо підготовлені кабачки та обсмажуємо їх до золотистого кольору. Відправляємо на серветку, щоб увібралася зайва олія.
- На великій тертці натираємо моркву. Часник подрібнюємо, дрібно нарізаємо зелень. Все ретельно перемішаємо, солимо та перчимо.
- У миску викладаємо кабачки, далі морквяну масу. Продовжуємо, доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути морквяна суміш.
- Ставимо все під гніт і відправляємо в холодильник на добу, періодично пробуючи. Якщо не вистачає солі, зливаємо з миски сік, солимо його та заливаємо назад.
Закуску з кабачків подаємо з молодою картоплею. Вийде неймовірно смачно.