Півкелиха пива — і кабачки "заграють" по-новому: найкраща літня закуска

Читать на русском
Автор
670
Пікантні кабачки у пивному клярі Новина оновлена 03 червня 2024, 16:36
Пікантні кабачки у пивному клярі

Найнезвичайніший рецепт зі звичних кабачків

Скільки страв ми готували з кабачків. Ми смажили їх у борошні, запікали з фаршем, готували кабачкову ікру і смажили овочевий омлет. А тепер давайте… смажимо їх у пивному клярі.

Чому у ньому? Shuba стверджує, що пивний кляр більш хрумкий, легкий і приголомшливий з усіх боків у порівнянні зі звичайним паніруванням. Хрумкі кружечки кабачків, обсмажені до золотистого кольору, вийдуть ніжними всередині. Подавати цю закуску найкраще із часниковим соусом — і ви оближете пальчики від задоволення.

Як приготувати кабачки у пивному клярі

Інгредієнти на 2 порції:

  • кабачки — 1 шт.;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 140 г;
  • пиво — 150 мл;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • часник сушений — 5 г.

Спосіб приготування:

  1. Миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями шириною в 1 см кабачок. З двох боків солимо, перчимо і посипаємо сухим часником.
  2. Для приготування кляру змішуємо яйця, 100 г борошна, сіль. В отриману масу постійно помішуючи, вливаємо пиво і перемішуємо до однорідності.
  3. Кожен шматочок кабачка обвалюємо в борошні, що залишилося, і підготовленому клярі.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо кабачки та обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору по 3 хвилини з кожного боку.

Викладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подаємо теплими з улюбленими котлетами.