Півкелиха пива — і кабачки "заграють" по-новому: найкраща літня закуска
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 688
![Пікантні кабачки у пивному клярі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/ab/280ef7a8-4a3200d46044eedc261698ee4c710ab1.jpg?v=3768_1)
Найнезвичайніший рецепт зі звичних кабачків
Скільки страв ми готували з кабачків. Ми смажили їх у борошні, запікали з фаршем, готували кабачкову ікру і смажили овочевий омлет. А тепер давайте… смажимо їх у пивному клярі.
Чому у ньому? Shuba стверджує, що пивний кляр більш хрумкий, легкий і приголомшливий з усіх боків у порівнянні зі звичайним паніруванням. Хрумкі кружечки кабачків, обсмажені до золотистого кольору, вийдуть ніжними всередині. Подавати цю закуску найкраще із часниковим соусом — і ви оближете пальчики від задоволення.
Як приготувати кабачки у пивному клярі
Інгредієнти на 2 порції:
- кабачки — 1 шт.;
- курячі яйця — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 140 г;
- пиво — 150 мл;
- олія соняшникова — 40 мл;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- часник сушений — 5 г.
Спосіб приготування:
- Миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями шириною в 1 см кабачок. З двох боків солимо, перчимо і посипаємо сухим часником.
- Для приготування кляру змішуємо яйця, 100 г борошна, сіль. В отриману масу постійно помішуючи, вливаємо пиво і перемішуємо до однорідності.
- Кожен шматочок кабачка обвалюємо в борошні, що залишилося, і підготовленому клярі.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо кабачки та обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору по 3 хвилини з кожного боку.
Викладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подаємо теплими з улюбленими котлетами.