Для таких "кексів" запасіться кабачками та ковбаскою: так ви точно ще не готували

Читать на русском
Автор
Закуска з кабачків та ковбаси
Закуска з кабачків та ковбаси. Фото babusyni-retsepty

Відмінне поєднання та дивовижний результат

Кабачок — це чудовий овоч для експериментів. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи від овочевої ікри та закінчуючи незвичайним омлетом.

Сьогодні разом із "Бабусиними рецептами" експериментуватимемо ще й приготуємо незвичайні, але дуже смачні "кекси" з кабачків, шинки та сиру. Чому "кекси"? Тому що готувати ми будемо у спеціальних формах для цієї випічки. До речі, саме тому в рецепті не вказано точних пропорцій інгредієнтів — їх потрібно брати у відповідність до кількості форм. Таку пікантну закуску ви із задоволенням готуватимете і до сімейного обіду, і подаватимете гостям.

Як приготувати закуску з кабачків з шинкою та сиром

Інгредієнти:

  • кабачки;
  • шинка чи ковбаса;
  • твердий сир;
  • томатна паста (кетчуп).

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Кабачки миємо і нарізаємо на кружечки. Такими ж кружальцями нарізаємо ковбасу чи шинку. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
  2. Форми для кексів змащуємо олією. На дно укладаємо кружечок кабака і змащуємо його томатною пастою або кетчупом. Зверху викладаємо трохи тертого сиру, на нього шматочок ковбаси або шинки. Повторюємо шари, змащуючи їх.
  3. Останнім шаром "кексу" має бути кабачок. Змащуємо його кетчупом, посипаємо сиром та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  4. Закуску з кабачків викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню та подаємо до столу.

Залишилися кабачки? Приготуйте з ними ситні "човнички" — і близькі ахнуть від насолоди.