Сама літня закуска: ця кабачкова ікра готується просто, з’їдається швидко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт ви точно захочете зберегти в закладках
Ми вже готували з кабачків найсмачніші оладки, смажимо їх і готуємо в клярі. Однак класикою кабачкового сезону все ж таки залишається овочева ікра.
Хіба може бути щось краще, ніж змастити нею свіжий, гарячий батон? У її складі — традиційні інгредієнти: кабачки, цибуля, морква, олія, сіль, перець, цукор. Рецепт від Shuba бюджетний, простий і вартий того, щоб ви його спробували. Готуватися вона легко, а її аромат та смак вас точно порадує. Ми готуватимемо ікру в сковороді, проте для ніжності страви можна приготувати її в мультиварці в режимі "Тушкування".
Інгредієнти на 5 порцій:
- кабачки — 3 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- паста томатна — 25 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- олія соняшникова — 30 г.
Спосіб приготування:
- Миємо кабачки та моркву. Чистимо їх та нарізаємо кубиками. Цибулю також чистимо, миємо і нарізаємо шматочками.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо підготовлені овочі та тушкуємо їх на маленькому вогні протягом 25 хвилин, періодично помішуючи.
- Додаємо в сковороду очищений та дрібно нарізаний часник та томатну пасту. Все солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо і даємо охолонути.
- Підготовлену масу пюруємо блендером, викладаємо в салатник та подаємо з домашнім хлібом. Зберігатися вона може у холодильнику не довше тижня.
Рекомендуємо приготувати з кабачків пікантний паштет із плавленим сиром. Вийде дуже смачно.