Сама літня закуска: ця кабачкова ікра готується просто, з’їдається швидко

Читать на русском
Автор
Смачна та проста у приготуванні кабачкова ікра
Смачна та проста у приготуванні кабачкова ікра. Фото shuba.life

Цей рецепт ви точно захочете зберегти в закладках

Ми вже готували з кабачків найсмачніші оладки, смажимо їх і готуємо в клярі. Однак класикою кабачкового сезону все ж таки залишається овочева ікра.

Хіба може бути щось краще, ніж змастити нею свіжий, гарячий батон? У її складі — традиційні інгредієнти: кабачки, цибуля, морква, олія, сіль, перець, цукор. Рецепт від Shuba бюджетний, простий і вартий того, щоб ви його спробували. Готуватися вона легко, а її аромат та смак вас точно порадує. Ми готуватимемо ікру в сковороді, проте для ніжності страви можна приготувати її в мультиварці в режимі "Тушкування".

Інгредієнти на 5 порцій:

  • кабачки — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • паста томатна — 25 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Миємо кабачки та моркву. Чистимо їх та нарізаємо кубиками. Цибулю також чистимо, миємо і нарізаємо шматочками.
  2. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо підготовлені овочі та тушкуємо їх на маленькому вогні протягом 25 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Додаємо в сковороду очищений та дрібно нарізаний часник та томатну пасту. Все солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо і даємо охолонути.
  4. Підготовлену масу пюруємо блендером, викладаємо в салатник та подаємо з домашнім хлібом. Зберігатися вона може у холодильнику не довше тижня.

Рекомендуємо приготувати з кабачків пікантний паштет із плавленим сиром. Вийде дуже смачно.