Шашлик не вийде сирим усередині та "вуглем" зовні: секрети смаження м’яса
- Автор
- Дата публікації
- Автор
М’ясо вийде не гірше, ніж у шеф-кухаря
Від соковитого, рум’яного шашлику з ароматом серпанку просто неможливо відмовитись. Це головний пункт при виїзді на природу.
Багато хто думає, що запорука ідеального шашлику — це правильний вибір м’яса і маринаду. Однак дуже важливо правильно посмажити шашлик. Про тонкощі приготування улюбленої страви поговоримо разом із "Вікна".
Як правильно смажити шашлик на мангалі
Температура у мангалі дуже важлива для приготування м’яса. Тому важливо запам’ятати кілька правил.
Не варто насипати надто багато вугілля на дно мангалу — достатньо лише одного рівномірного шару. Перевірити температуру можна, піднісши руку до вугілля і трохи потримавши. Якщо рука може витримати температуру, можна починати смажити.
Викладати шампури потрібно лише тоді, коли вугілля покриється шаром білого попелу. Відстань від шампура до вугілля має становити 15-17 див.
Починати смажити потрібно таким чином, щоб на м’ясі з’явилася хрустка скоринка. Тоді волога всередині буде закрита і шашлик залишиться соковитим.
Перші 3-5 хвилин приготування шашлику потрібно часто перевертати шматочки, щоб м’ясо вкрилося рівномірною скоринкою. Далі потрібно крутити шампури кожні 2-3 хвилини — тоді шашлик не підгорить і прожариться рівномірно. Загальний час смаження не повинен перевищувати 20-23 хвилини.
Як дізнатися, що м’ясо готове
Щільне на дотик м’ясо і сік, що виділяється з нього, з рожевим відтінком свідчить про те, що шашлик майже готовий. Його потрібно потримати 5-10 хвилин.
Якщо ж шматочок щільний навпомацки, рівномірно просмажений, а з нього капає чистий і прозорий сік — м’ясо повністю просмажене. Можна подавати його з картопляним салатом.