Навіть духовка не знадобиться: лінивий рецепт повітряного бісквіту на сковороді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1096
![Лінивий пиріг на сковороді](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/34/893503cd-a584f22d43d7893ca9c09a35cd249342.jpg?v=4662_1)
Раз-два — і смакота на столі
Пишна, ароматна випічка завжди асоціюється із домашнім затишком. Ми вже готували й різноманітні ягідні десерти, і солоні пироги.
Якщо на вулиці спека і не хочеться вмикати духовку, разом із "На пенсії" пропонуємо приготувати бісквіт на сковороді. Повітряна та пишна випічка готується дуже просто, а виходить настільки смачною, що неможливо відірватися.
Як приготувати лінивий бісквіт на сковороді
Інгредієнти на 2 коржі:
- борошно — 6 ст. л.;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 4 ст. л.;
- розпушувач — 0.5 ч. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- окропу — 40 мл.
Спосіб приготування:
- У миску розбиваємо цукор і збиваємо за допомогою міксера близько 2-3 хвилин. Додаємо звичайний, ванільний цукор і продовжуємо збивати ще 3-5 хвилин.
- Туди ж вливаємо окріп і збиваємо 2-3 хвилини, а через вказаний час додаємо олію і збиваємо ще 30 секунд.
- В отриману масу частинами вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно все перемішуємо лопаткою. Тісто ділимо на два коржі.
- Розігріваємо сковороду та виливаємо в неї частину тіста. Накриваємо кришкою та обсмажуємо протягом 3-4 хвилин. Перевертаємо і смажимо з іншого боку близько 2-3 хвилин. Повторюємо із другою половиною тіста.
Готовий бісквіт викладаємо на тарілку і даємо охолонути. Прикрашаємо на смак – вершковим кремом, фруктами, улюбленими ягодами або варенням.