Навіть духовка не знадобиться: лінивий рецепт повітряного бісквіту на сковороді

Читать на русском
Автор
1071
Лінивий пиріг на сковороді
Лінивий пиріг на сковороді. Фото lifestyle.today.ua

Раз-два — і смакота на столі

Пишна, ароматна випічка завжди асоціюється із домашнім затишком. Ми вже готували й різноманітні ягідні десерти, і солоні пироги.

Якщо на вулиці спека і не хочеться вмикати духовку, разом із "На пенсії" пропонуємо приготувати бісквіт на сковороді. Повітряна та пишна випічка готується дуже просто, а виходить настільки смачною, що неможливо відірватися.

Як приготувати лінивий бісквіт на сковороді

Інгредієнти на 2 коржі:

  • борошно — 6 ст. л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • розпушувач — 0.5 ч. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • окропу — 40 мл.

Спосіб приготування:

  1. У миску розбиваємо цукор і збиваємо за допомогою міксера близько 2-3 хвилин. Додаємо звичайний, ванільний цукор і продовжуємо збивати ще 3-5 хвилин.
  2. Туди ж вливаємо окріп і збиваємо 2-3 хвилини, а через вказаний час додаємо олію і збиваємо ще 30 секунд.
  3. В отриману масу частинами вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно все перемішуємо лопаткою. Тісто ділимо на два коржі.
  4. Розігріваємо сковороду та виливаємо в неї частину тіста. Накриваємо кришкою та обсмажуємо протягом 3-4 хвилин. Перевертаємо і смажимо з іншого боку близько 2-3 хвилин. Повторюємо із другою половиною тіста.

Готовий бісквіт викладаємо на тарілку і даємо охолонути. Прикрашаємо на смак – вершковим кремом, фруктами, улюбленими ягодами або варенням.