Помідори, часник та сметана: такого пирога ви точно ще не куштували

Читать на русском
Автор
Пиріг виходить дуже незвичайним Новина оновлена 01 червня 2024, 06:33
Пиріг виходить дуже незвичайним. Фото jisty.com.ua

Усі забудуть навіть про улюблену піцу

Скільки б різноманітних пирогів ми не готували, завжди хочеться чогось новенького. Тому ми сьогодні пропонуємо приготувати випічку з незвичайною начинкою – з помідорами.

Такий несолодкий пікантний пиріг за рецептом Shuba ідеально підходить для сніданку, обіду, вечері та закуски для домашніх посиденьок із друзями. Він смачний і теплим і холодним — пиріг можна приготувати ввечері, поставити в холодильник, а зранку відразу подати на сніданок.

Як приготувати томатний пиріг

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • сир твердий — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • томати — 6 шт.;
  • сметана — 200 г;
  • пармезан — 30 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. До просіяного борошна додаємо одне яйце, розм’якшене вершкове масло, натертий на великій тертці сир і сіль. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на півгодини у холодильник.
  2. Тим часом миємо та нарізаємо кружальцями помідори. Чистимо і подрібнюємо часник.
  3. Окремо збиваємо сметану з 3 яйцями, солимо та перчимо.
  4. Форму змащуємо олією. Викладаємо розкочене тісто, на нього викладаємо помідори. Посипаємо часником і заливаємо яєчно-сметанной масою.
  5. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Через вказаний час посипаємо дрібно натертим пармезаном і відправляємо до духовки ще на 15 хвилин.

Готовий пиріг нарізаємо порційними шматками та прикрашаємо зеленню. Подаємо його гарячим з улюбленим салатом.