Помідори, часник та сметана: такого пирога ви точно ще не куштували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Пиріг виходить дуже незвичайним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/a4/a22f395c-9e960fbbe28e1f751adf36b662159a4e.png?v=4892_1)
Усі забудуть навіть про улюблену піцу
Скільки б різноманітних пирогів ми не готували, завжди хочеться чогось новенького. Тому ми сьогодні пропонуємо приготувати випічку з незвичайною начинкою – з помідорами.
Такий несолодкий пікантний пиріг за рецептом Shuba ідеально підходить для сніданку, обіду, вечері та закуски для домашніх посиденьок із друзями. Він смачний і теплим і холодним — пиріг можна приготувати ввечері, поставити в холодильник, а зранку відразу подати на сніданок.
Як приготувати томатний пиріг
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 200 г;
- сир твердий — 100 г;
- яйця курячі — 4 шт.;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- томати — 6 шт.;
- сметана — 200 г;
- пармезан — 30 г;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- олія оливкова Extra Virgin — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- До просіяного борошна додаємо одне яйце, розм’якшене вершкове масло, натертий на великій тертці сир і сіль. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на півгодини у холодильник.
- Тим часом миємо та нарізаємо кружальцями помідори. Чистимо і подрібнюємо часник.
- Окремо збиваємо сметану з 3 яйцями, солимо та перчимо.
- Форму змащуємо олією. Викладаємо розкочене тісто, на нього викладаємо помідори. Посипаємо часником і заливаємо яєчно-сметанной масою.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Через вказаний час посипаємо дрібно натертим пармезаном і відправляємо до духовки ще на 15 хвилин.
Готовий пиріг нарізаємо порційними шматками та прикрашаємо зеленню. Подаємо його гарячим з улюбленим салатом.