Ні грама хімії не принесете додому: як правильно вибрати полуницю
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Ви принесете додому найкращі ягоди](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/61/fb50004f-9bedaabfbe8048897750cda45b97b61e.jpg?v=5038_1)
Вас не обдурить жоден продавець
У супермаркетах та на ринках вже щосили продають полуницю. Ми любимо нею поласувати і просто так, і готуємо з нею різні напої та страви.
Однак при покупці ягоди ніхто не застрахований від неякісного продукту. Разом з Meta.ua поділимося корисними порадами, які допоможуть при виборі смачної ягоди.
Як вибрати свіжу полуницю
Обов’язково варто звернути увагу на колір та форму полуниці. У стиглої та смачної ягоди яскраво-червоний колір, проте варто обійти продукт із неприродно яскравим кольором.
Обов’язково варто оглянути ягоди – вони мають бути сухими та без ознак гниття. Якщо між ягодою та листочками є відстань – значить полуниця солодка, а якщо листочки щільно прилягають – з кислинкою.
Також слід звернути увагу на плодоніжку. У свіжої та якісної полуниці вона зелена.
У свіжої полуниці мають бути невеликі та темні очі. Великі чи світлі можуть свідчити, що ягоди вже старі чи неякісні.
Аромат гарної стиглої ягоди відчувається на відстані. У натуральної полуниці м’який та приємний запах.
У якісної полуниці не повинно бути ні цвілі, ні гнили. Також варто доторкнутися до ягід — вони повинні бути пружними й щільними на дотик. М’якість може свідчити про перезрілість або псування.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати полуницю. З цими хитрощами ви не втратите результату.