Ні грама хімії не принесете додому: як правильно вибрати полуницю

Читать на русском
Автор
Ви принесете додому найкращі ягоди
Ви принесете додому найкращі ягоди. Фото Freepik

Вас не обдурить жоден продавець

У супермаркетах та на ринках вже щосили продають полуницю. Ми любимо нею поласувати і просто так, і готуємо з нею різні напої та страви.

Однак при покупці ягоди ніхто не застрахований від неякісного продукту. Разом з Meta.ua поділимося корисними порадами, які допоможуть при виборі смачної ягоди.

Як вибрати свіжу полуницю

Обов’язково варто звернути увагу на колір та форму полуниці. У стиглої та смачної ягоди яскраво-червоний колір, проте варто обійти продукт із неприродно яскравим кольором.

Обов’язково варто оглянути ягоди – вони мають бути сухими та без ознак гниття. Якщо між ягодою та листочками є відстань – значить полуниця солодка, а якщо листочки щільно прилягають – з кислинкою.

Також слід звернути увагу на плодоніжку. У свіжої та якісної полуниці вона зелена.

У свіжої полуниці мають бути невеликі та темні очі. Великі чи світлі можуть свідчити, що ягоди вже старі чи неякісні.

Аромат гарної стиглої ягоди відчувається на відстані. У натуральної полуниці м’який та приємний запах.

У якісної полуниці не повинно бути ні цвілі, ні гнили. Також варто доторкнутися до ягід — вони повинні бути пружними й щільними на дотик. М’якість може свідчити про перезрілість або псування.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати полуницю. З цими хитрощами ви не втратите результату.