Відмінний спосіб доїсти торішні яблука – пиріг: вийде смачно, як у дитинстві (фото)

Читать на русском
Автор
Яблучний пиріг за перевіреним рецептом
Яблучний пиріг за перевіреним рецептом. Фото odnaminyta.com

Близькі чекатимуть на приготування пирога біля духовки

Хочеться порадувати близьких смачною випічкою із торішніх яблук? Тоді яблучний пиріг, як в дитинстві - саме те, що вам потрібно.

Рецепт "Телеграф" для своїх читачів знайшов у журналі "Поліна". Соковита начинка, приголомшливий аромат та божественний смак вразять вас із першого укусу.

Як приготувати яблучний пиріг.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 6 склянки борошна;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 5 ч. л. кориці;
  • 3 ч. л. ванільного цукру;
  • 100 г майонезу;
  • 200 г маргарину.

Спосіб приготування:

  1. Яйця вбиваємо у миску. Додаємо 1 склянку цукру, збиваємо.
  2. В окремому посуді розтираємо маргарин із цукром. Відправляємо все в яєчну суміш.
  3. В отриману масу вводимо погашену соду, ванільний цукор, майонез та борошно. Замішуємо пісочне тісто.
  4. Приготовлене тісто ділимо на дві рівні частини, одну відправляємо на 1-2 години в морозилку.
  5. Змащуємо рослинною олією форму, посипаємо манкою або подрібненими сухарями. Викладаємо половину тіста так, щоб зверху утворилися бортики.
  6. На тісто розподіляємо рівномірно яблука, зверху натираємо на великій тертці частину тіста, що залишилося, присипаємо корицею і мускатним горіхом. Випікаємо у духовці 40 хвилин.
Яблучний пиріг
Фото: Телеграф

Залишились яблука? Приготуйте з ними соковитий шашлик і ви здивуєтеся результату.