Смакота з трьох яєць та жмені полуниці: пиріг виходить дуже ніжним

Читать на русском
Автор
Пишний та смачний пиріг з полуницею
Пишний та смачний пиріг з полуницею. Фото ukr.media

Кожен шматочок танутиме в роті

У сезон полуниці можна побалувати себе випічкою із цією ягодою. Ми вже готували бананові оладки з полуницею та лінивий рулет із лаваша з сиром та полуницею. Сьогодні спробуємо м’який полуничний пиріг на молоці.

Скуштувавши один шматочок такого пирога від "Бабусиних рецептів", ви не зможете відірватися, поки на тарілці буде хоч трохи випічки. Такою випічкою захочеться ласувати знову і знову. Перевіримо?

Як приготувати полуничний пиріг на молоці

Інгредієнти

Для тіста:

  • курячі яйця – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • вершкове масло – 120 г;
  • молоко – 200 г;
  • борошно — 380 г;
  • розпушувач – 10 г.

Для начинки:

  • полуниця – 400 г;
  • волоські горіхи – 30 г;
  • цукор – 1/2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У полуниці видаляємо плодоніжки, миємо та нарізаємо маленькими кубиками.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця з ванільним, класичним цукром та сіллю, поки маса не стане світлою.
  3. У яєчну масу вливаємо вершкове розтоплене масло, все збиваємо до однорідного стану.
  4. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, частинами всипаємо в яєчну суміш. Міксером замішуємо тісто.
  5. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо третину тіста, на нього — третину ягід. Повторюємо, доки не закінчаться інгредієнти. Верх посипаємо подрібненими горіхами та цукром і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Раніше ми розповідали, як довше зберегти полуницю свіжою. Прості поради допоможуть вам у господарстві.