Близькі не захочуть нічого іншого: хитрі поради, завдяки яким пюре вийде дивовижним

Читать на русском
Автор
Пюре стане справжнім шедевром
Пюре стане справжнім шедевром. Фото shuba.life

Гарнір вийде не гірше, ніж у ресторані

Неможливо уявити нашу кухню без картоплі. Ми її смажимо, готуємо різноманітні запіканки та додаємо у незвичайні салати. Однак однією з найпопулярніших страв є картопляне пюре — його готують і для сімейних посиденьок, і до святкового столу.

Однак не у всіх виходить картопляне пюре смачним та ніжним. Разом із Today розповімо, як приготувати ідеальний гарнір.

Секрети приготування картопляного пюре.

Не варто картоплю нарізати надто дрібно. Краще розрізати його навпіл або на чотири частини — тоді пюре вийде не "водянистим" і смачнішим.

Не варто варити картоплю у великій кількості води – потрібно, щоб вона просто покривала овоч. Дехто навіть радить наливати на один чи два сантиметри менше.

Не варто обмежуватись лише додаванням солі у воду, в якій вариться картопля. Можна також відправити лавровий лист, цибулину, пару горошинок запашного перцю чи кілька зубчиків часнику. Ці продукти додадуть страві яскравості та насиченості. Звісно, після варіння картоплі слід викинути додаткові інгредієнти.

Далі з картоплі слід злити воду та почати пюрувати спеціальною "товкучкою". Потім слід додати трохи вершкового масла і продовжувати розминати. І лише після цього потрібно вливати гаряче молоко, доводячи пюре до бажаної текстури.

Раніше ми розповідали про основні помилки у приготуванні картоплі. У вас буде ідеальний гарнір.