Картопляне пюре не виходить із цих причин: головні помилки у приготуванні гарніру

Читать на русском
Автор
Виявляється, все просто та легко
Виявляється, все просто та легко. Фото Freepik

Ваше картопляне пюре буде ідеальним

Картопля – популярний продукт на нашій кухні. Ми його тушкуємо, смажимо, запікаємо з м’ясом і додаємо до різних салатів. Однак найпопулярнішою стравою з картоплі є пюре — вона підходить практично до всього.

Попри простоту приготування, картопляне пюре виходить не завжди — не дуже смачним або з грудками. Разом з Pixelinform поділимося топ-3 кулінарних помилок, які найчастіше допускаються при приготуванні цього гарніру.

Головні помилки при приготуванні картопляного пюре.

Це звучить незвично, але однією з основних помилок є дрібна нарізка бульб. Звичайно, нарізана таким чином картопля звариться набагато швидше. Однак його текстура буде водяною та ненасиченою. Тому для варіння овочів необхідно нарізати його великими шматками.

Несмачне пюре може вийти внаслідок неправильного приготування. Щоб страву вийшло однорідної консистенції, картоплю слід відправляти в холодну воду і лише тоді доводити до кипіння. Якщо покласти картоплю в киплячу воду, то пюре може вийти з грудочками.

Багато хто для приготування картопляного пюре використовують блендер. Однак у цьому випадку гарнір стане крохмалистим. Краще взяти товкучку — так страва вийде ніжною і повітряною.

Раніше ми розповідали, як швидко почистити молоду картоплю. Ви впораєтеся легко і швидко.