Покладіть, потрясіть: швидкі способи, як почистити молоду картоплю

Читать на русском
Автор
Раз-два — і гора очищеної картоплі на столі
Раз-два — і гора очищеної картоплі на столі. Фото shuba.life

Ці хитрощі спростять вам життя

Напевно мало хто відмовиться від ароматної молодої картоплі. Так хочеться побалувати сімома стравами з цього овочу.

Однак чистка молодої картоплі не дуже радує. Проте "Мета" поділилася секретами, завдяки яким можна заощадити час та сили.

Як швидко почистити молоду картоплю

Для першого способу необхідно помити картоплю середнього розміру, відправити в металеву каструлю або миску і насипати кілька ложок солі великого помелу. Потім потрібно накрити каструлю щільною кришкою та інтенсивно струшувати протягом кількох хвилин. Після цього картоплю необхідно помити, залити чистою водою і поставити варитися.

Щоб швидко почистити молоду картоплю, можна скласти в каструлю, накрити кришкою і дати постояти деякий час. Після цього необхідно добре потрясти та злити воду. За потреби процедуру можна повторити. Так само можна почистити картоплю, поклавши її в пакет.

Добре допоможе почистити картоплю від шкірки вплив високих температур. Для цього необхідно залити картоплю окропом і за кілька секунд відправити її в крижану воду.

Ретельно помиту картоплю можна почистити спеціальними господарськими рукавичками з грубого матеріалу, просто ретельно протерши кожну картоплину. Шкірка відокремиться практично відразу, а вода її змиє.

Розв'язати проблему допоможе і губка для миття посуду. Картоплю потрібно тримати під струменем і терти жорсткою стороною — вона змиватиме бруд зі шкіркою і сприятиме її відшарування.

Почистили картоплю? Приготуйте її із салом та сметаною — і ви отримаєте справжнє задоволення.