Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт апетитного ризото з грибами

Читать на русском
Автор
Рецепт ризото з грибами
Рецепт ризото з грибами. Фото Canva

Ця страва може стати ситним обідом або вечерею

Коли хочеться порадувати своїх близьких чимось смачним, у хід йдуть найцікавіші рецепти різних срав. Однією із таких є ніжне ризото з грибами, яке не залишає нікого байдужим. Також до цієї страви можна приготувати легкий літній салат.

Для того, щоб приготувати ризото, вам знадобляться підосичники. Вони чудово поєднуються з рисом арборіо, пише Shuba.life.Тож спробуйте зробити таку страву, адже вона досить швидко готується та має відмінний смак.

Інгредієнти

  • Підосичники — 100 г.;
  • рис арборіо — 150 г.;
  • цибуля — 1/2 шт.;
  • зубчики часник — 1 шт.;
  • сухе біле вино — 1-2 склянки;
  • овочевий бульйон — 400 мл.;
  • вершкове масло 82% — 40 г.;
  • сир Grana Padano — 30 г.;
  • сушені гриби — за смаком;
  • прованські трави — 1-2 ч. л.;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • сіль, перець — за смаком;гілочка чебрецю — 1 шт.

Спосіб приготування

  1. Гриби треба почистити, дрібно порізати та варити 15 хвилин у посоленій воді. За той час наріжте цибулю та часник.
  2. Посмажте цибулю на оливковій олії зі шматочком масла. Те саме зробіть з часником.
  3. Висипте на сковорідку гриби та смажте кілька хвилин. Тоді внесіть рис і готуйте його на середньому вогні.
  4. Налийте до грибів з рисом трохи вина. Рідина повинна випаруватися.
  5. Після цього починайте додавати овочевий бульйон. Слідкуйте, щоб рис поглинав і рідину. Робіть так, поки не використаєте весь бульйон.
  6. Трішки посоліть, додайте приправи та 1 столову ложку сухих грибів.
  7. Додайте на сковороду ще трохи масла, почекайте, щоб воно розтопилось. Тоді додайте сир — грана падано та добре перемішайте.
  8. Прикрасьте ризото з грибами чебрецем чи петрушкою.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати смачні сирні пончики. Рецепт передбачає всього кілька інгредієнтів, тому зробити таку смакоту до чаю — дуже просто.