Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт апетитного ризото з грибами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ця страва може стати ситним обідом або вечерею
Коли хочеться порадувати своїх близьких чимось смачним, у хід йдуть найцікавіші рецепти різних срав. Однією із таких є ніжне ризото з грибами, яке не залишає нікого байдужим. Також до цієї страви можна приготувати легкий літній салат.
Для того, щоб приготувати ризото, вам знадобляться підосичники. Вони чудово поєднуються з рисом арборіо, пише Shuba.life.Тож спробуйте зробити таку страву, адже вона досить швидко готується та має відмінний смак.
Інгредієнти
- Підосичники — 100 г.;
- рис арборіо — 150 г.;
- цибуля — 1/2 шт.;
- зубчики часник — 1 шт.;
- сухе біле вино — 1-2 склянки;
- овочевий бульйон — 400 мл.;
- вершкове масло 82% — 40 г.;
- сир Grana Padano — 30 г.;
- сушені гриби — за смаком;
- прованські трави — 1-2 ч. л.;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- сіль, перець — за смаком;гілочка чебрецю — 1 шт.
Спосіб приготування
- Гриби треба почистити, дрібно порізати та варити 15 хвилин у посоленій воді. За той час наріжте цибулю та часник.
- Посмажте цибулю на оливковій олії зі шматочком масла. Те саме зробіть з часником.
- Висипте на сковорідку гриби та смажте кілька хвилин. Тоді внесіть рис і готуйте його на середньому вогні.
- Налийте до грибів з рисом трохи вина. Рідина повинна випаруватися.
- Після цього починайте додавати овочевий бульйон. Слідкуйте, щоб рис поглинав і рідину. Робіть так, поки не використаєте весь бульйон.
- Трішки посоліть, додайте приправи та 1 столову ложку сухих грибів.
- Додайте на сковороду ще трохи масла, почекайте, щоб воно розтопилось. Тоді додайте сир — грана падано та добре перемішайте.
- Прикрасьте ризото з грибами чебрецем чи петрушкою.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати смачні сирні пончики. Рецепт передбачає всього кілька інгредієнтів, тому зробити таку смакоту до чаю — дуже просто.