Ці пончики охолонути не встигнуть: їх з’їдять за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Повітряні сирні пончики
Повітряні сирні пончики. Фото napensii.ua

Простий рецепт чудової насолоди до чаю

З сиру ми звикли готувати хіба що пишні сирники до сніданку. А що, якщо поекспериментувати та приготувати сирні пончики?

Такий десерт за рецептом "На пенсії" — ідеальне доповнення до чаю чи кави. Вони точно вийдуть повітряними та пишними. Близькі не встануть з-за столу, поки в тарілці буде хоч би один. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати сирні пончики

Інгредієнти:

  • сир — 500 г;
  • цукор — 5 ст. л.;
  • куряче яйце — 3 шт.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванілін — 1 пакетик;
  • борошно — 400 г;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • цукрова пудра – для прикраси;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску вбиваємо яйця. Додаємо до них ванілін, цукор та сіль. Все збиваємо вінчиком до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо сир і просіяне разом з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто. Ділимо його на однакові шматочки, з кожного скочуємо кульки.
  3. Розігріваємо сковороду з достатньою кількістю соняшникової олії, викладаємо пончики та обсмажуємо їх до рум’яної скоринки.
  4. Щоб прибрати зайву олію, готові пончики зі сковороди викладаємо на паперовий рушник.

Перед подачею посипаємо пончики цукровою пудрою. Подаємо їх з ароматною кавою.