Ці пончики охолонути не встигнуть: їх з’їдять за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Повітряні сирні пончики](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/8c/1dde469b-76d37f6e5a4efd223aec82a60f8258cf.jpg?v=8050_1)
Простий рецепт чудової насолоди до чаю
З сиру ми звикли готувати хіба що пишні сирники до сніданку. А що, якщо поекспериментувати та приготувати сирні пончики?
Такий десерт за рецептом "На пенсії" — ідеальне доповнення до чаю чи кави. Вони точно вийдуть повітряними та пишними. Близькі не встануть з-за столу, поки в тарілці буде хоч би один. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати сирні пончики
Інгредієнти:
- сир — 500 г;
- цукор — 5 ст. л.;
- куряче яйце — 3 шт.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванілін — 1 пакетик;
- борошно — 400 г;
- сіль — на кінчику ножа;
- цукрова пудра – для прикраси;
- соняшникова олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску вбиваємо яйця. Додаємо до них ванілін, цукор та сіль. Все збиваємо вінчиком до однорідного стану.
- В отриману масу додаємо сир і просіяне разом з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто. Ділимо його на однакові шматочки, з кожного скочуємо кульки.
- Розігріваємо сковороду з достатньою кількістю соняшникової олії, викладаємо пончики та обсмажуємо їх до рум’яної скоринки.
- Щоб прибрати зайву олію, готові пончики зі сковороди викладаємо на паперовий рушник.
Перед подачею посипаємо пончики цукровою пудрою. Подаємо їх з ароматною кавою.