Огірки за цим рецептом виходять хрусткі, солодкі та ароматні: до зими не достоять
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Чудовий рецепт огірочків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/1f/79c32a66-6474d31272935fa130c41e69626631f9.jpg?v=0186_1)
Огірки виходять дуже апетитними
Ми ділились рецептом смачної домашньої томатної пасти. Тепер ділимось вдалим рецептом маринованих на зиму огірочків.
Дуже вдалий рецепт — огірки виходять ароматні, хрусткі та аж солодкі, такі смачні, що їх з’їдять ще до зими. Простим рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти на 1 літр води:
- Сіль — 2 ст. л
- Цукор — 3 ст. л
- Лавровий лист — 2 шт.
На 1 літрову банку:
- Вода — 500 мл
- Сіль — 1 ст. л
- Цукор — 1,5 ст. л
- Оцет 9% — 3 ст. л (додати в банку)
- Парасольки кропу
- Листя смородини, хрону та вишні
- Зубчики часнику
- Чорний перець горошком
- Любисток (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Виберіть невеликі огірки (8-9 см) і замочіть їх у холодній воді на 2-4 години (час залежить від свіжості огірків). Банки не потрібно стерилізувати, просто ретельно вимийте їх содою.
- На дно кожної банки викладіть парасольки кропу, листя смородини, хрону та вишні, зубчики часнику, чорний перець горошком, а також додайте любисток (за бажанням). Відріжте хвостики у огірків і щільно закладіть їх у банки. Зверху можна додати ще трохи зелені за бажанням.
- Залийте огірки окропом, накрийте кришками і залиште на 10-15 хвилин. Повторіть заливку окропом — злийте воду з банок назад у каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте огірки окропом. Залиште на 10-15 хвилин.
- Злийте воду з огірків, додайте сіль, цукор, лавровий лист і доведіть до кипіння. Перед тим, як залити маринад, влийте в кожну банку оцет, на 1,5 л банку — 4,5 ст. л, на 1 л банку — 3 ст. л.
- Залийте огірки киплячим маринадом, щільно закрийте кришками і переверніть банки догори дном. Залиште банки з огірками в теплому місці до повного охолодження.
Огірки виходять смачними. Також ми розповідали, як смачно закрити кабачки.