Огірки за цим рецептом виходять хрусткі, солодкі та ароматні: до зими не достоять

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт огірочків
Чудовий рецепт огірочків. Фото freepik.com

Огірки виходять дуже апетитними

Ми ділились рецептом смачної домашньої томатної пасти. Тепер ділимось вдалим рецептом маринованих на зиму огірочків.

Дуже вдалий рецепт — огірки виходять ароматні, хрусткі та аж солодкі, такі смачні, що їх з’їдять ще до зими. Простим рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти на 1 літр води:

  • Сіль — 2 ст. л
  • Цукор — 3 ст. л
  • Лавровий лист — 2 шт.

На 1 літрову банку:

  • Вода — 500 мл
  • Сіль — 1 ст. л
  • Цукор — 1,5 ст. л
  • Оцет 9% — 3 ст. л (додати в банку)
  • Парасольки кропу
  • Листя смородини, хрону та вишні
  • Зубчики часнику
  • Чорний перець горошком
  • Любисток (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Виберіть невеликі огірки (8-9 см) і замочіть їх у холодній воді на 2-4 години (час залежить від свіжості огірків). Банки не потрібно стерилізувати, просто ретельно вимийте їх содою.
  2. На дно кожної банки викладіть парасольки кропу, листя смородини, хрону та вишні, зубчики часнику, чорний перець горошком, а також додайте любисток (за бажанням). Відріжте хвостики у огірків і щільно закладіть їх у банки. Зверху можна додати ще трохи зелені за бажанням.
  3. Залийте огірки окропом, накрийте кришками і залиште на 10-15 хвилин. Повторіть заливку окропом — злийте воду з банок назад у каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте огірки окропом. Залиште на 10-15 хвилин.
  4. Злийте воду з огірків, додайте сіль, цукор, лавровий лист і доведіть до кипіння. Перед тим, як залити маринад, влийте в кожну банку оцет, на 1,5 л банку — 4,5 ст. л, на 1 л банку — 3 ст. л.
  5. Залийте огірки киплячим маринадом, щільно закрийте кришками і переверніть банки догори дном. Залиште банки з огірками в теплому місці до повного охолодження.

Огірки виходять смачними. Також ми розповідали, як смачно закрити кабачки.