Соковитий, ніжний і дивовижний смак: саме такий шашлик готують грузини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Незвичайний шашлик на гранатовому соку](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/80/d6c953e7-8d41f31583839aafe6772164a9712803.jpg?v=2963_1)
М’ясо сподобається всім без винятку
Маринадів для ароматного шашлику існує безліч. Його готують з чаєм, мінералкою і навіть з ківі, адже хтось надає перевагу більш гострому і пікантному, а хтось отримує насолоду від кисло-солодкого присмаку.
Однак грузинський рецепт маринаду від "Важно знать" сподобається і тим, і іншим. Це м’ясо вийде соковитим, ніжним, пряним та з дивовижним смаком. Ну що, йдемо готувати?
Як приготувати шашлик у гранатовому соку
Інгредієнти:
- 500 мл гранатового соку;
- 1 кг баранини чи свинини;
- сухий базилік;
- паприка;
- чорний мелений перець;
- 2 ст. л. солі;
- соняшникова олія;
- 2 цибулини.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо порційними шматочками.
- Чистимо, півкільцями нарізаємо цибулю, мені його руками та додаємо м’ясо.
- Все солимо, перчимо на свій смак, посипаємо паприкою, сухим базиліком, додаємо соняшникову олію та будь-які спеції на свій смак. Все ретельно перемішуємо.
- М’ясо заливаємо гранатовим соком так, щоб воно повністю покривалося. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник щонайменше на 6 годин або на ніч.
- Через вказаний час дістаємо м’ясо, нанизуємо його на шампури вздовж волокон і готуємо 10-15 хвилин, періодично перевертаючи та поливаючи маринадом.
Подаємо шашлик з німецьким картопляним салатом. Такий пікнік близькі точно не забудуть.