Соковитий, ніжний і дивовижний смак: саме такий шашлик готують грузини

Читать на русском
Автор
Незвичайний шашлик на гранатовому соку
Незвичайний шашлик на гранатовому соку. Фото vazhnoznat.com

М’ясо сподобається всім без винятку

Маринадів для ароматного шашлику існує безліч. Його готують з чаєм, мінералкою і навіть з ківі, адже хтось надає перевагу більш гострому і пікантному, а хтось отримує насолоду від кисло-солодкого присмаку.

Однак грузинський рецепт маринаду від "Важно знать" сподобається і тим, і іншим. Це м’ясо вийде соковитим, ніжним, пряним та з дивовижним смаком. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати шашлик у гранатовому соку

Інгредієнти:

  • 500 мл гранатового соку;
  • 1 кг баранини чи свинини;
  • сухий базилік;
  • паприка;
  • чорний мелений перець;
  • 2 ст. л. солі;
  • соняшникова олія;
  • 2 цибулини.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо порційними шматочками.
  2. Чистимо, півкільцями нарізаємо цибулю, мені його руками та додаємо м’ясо.
  3. Все солимо, перчимо на свій смак, посипаємо паприкою, сухим базиліком, додаємо соняшникову олію та будь-які спеції на свій смак. Все ретельно перемішуємо.
  4. М’ясо заливаємо гранатовим соком так, щоб воно повністю покривалося. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник щонайменше на 6 годин або на ніч.
  5. Через вказаний час дістаємо м’ясо, нанизуємо його на шампури вздовж волокон і готуємо 10-15 хвилин, періодично перевертаючи та поливаючи маринадом.

Подаємо шашлик з німецьким картопляним салатом. Такий пікнік близькі точно не забудуть.