Ви навіть про це не здогадувалися: чим змастити випічку, якщо вдома немає яєць

Читать на русском
Автор
Робимо випічку красивою без яєць
Робимо випічку красивою без яєць. Фото smachnonews.24tv.ua

Виявляється, яйця можна замінити іншими продуктами

Навряд чи може бути щось краще до сімейного чаювання, ніж домашня ароматна випічка. Однак багато рецептів передбачають змазування пирогів збитим яйцем — це допомагає досягти гарного кольору та глянсового блиску.

Якщо ж вдома немає яєць, їх можна легко замінити. Разом із Ukr.Media розповідаємо, чим можна змастити випічку.

Чим можна змащувати випічку

Випічку, в якій використовуються молочні продукти, можна змастити молоком. Булочки, пироги та інша випічка відразу стануть м’якшими.

Вода додасть випічці глянцю. Цей варіант підходить для несолодких виробів, особливо для хліба з додаванням житнього борошна. Їх зазвичай змащують одразу після випікання та іноді повертають у духовку ще на кілька хвилин. Для зручності можна скористатися пульверизатором.

Цукровий сироп підійде для булочок, рулетів, солодких пирогів, кексів. Випічка відразу стає блискучою. При приготуванні сиропу для аромату та додаткового смаку можна додати стручок ванілі, цедру або кілька коробочок кардамону, мигдальну есенцію.

Джем чи конфітюр менш липкий, ніж цукровий сироп. З його допомогою випічка вийде ще красивішою. Важливо, щоб джем або конфітюр був нейтрального кольору з не дуже яскравим смаком, наприклад, абрикосовий, персиковий, апельсиновий. Попередньо його потрібно розбавити водою, нагріти та змастити випічку. Потім можна поставити в духовку на кілька хвилин.

Вершкове масло та рослинна олія додадуть випічці м’якості та зроблять її більш апетитною. Використовувати їх треба після того, як вироби витягли з духовки, поки вони гарячі.

За допомогою крохмального киселю випічка набуде гарного глянсового блиску. Чим густіший кисіль, тим товщі виявиться його шар, і глянець буде сильнішим.

Раніше ми розповідали, як у побуті може допомогти пергамент. Виявляється, його можна використовувати не лише для випікання.