Літо в морозилці: три способи заморожування полуниці, завдяки якій можна ласувати ягодою цілу зиму

Читати російською
Автор

Взимку ви зможете пригостити близьких свіжими ягодами або приготувати десерти з ними.

У сезон полуниці ми балуємо себе улюбленою ягодою та ароматною випічкою з нею. А що робити взимку, коли так хочеться нею поласувати?

Разом із Ukr.Media розповімо, як заморозити полуницю на зиму. Такий спосіб зберігання ягоди збереже не лише смак, а й її корисні властивості.

Як заморозити полуницю

Заморозити ягоду можна цілою без цукру. Найкраще для цього використати солодку, цілу і не надто велику полуницю — так вона й заморозиться краще.

Для цього слід очистити полуницю від хвостиків, помити і ретельно просушити. Після ягоду потрібно викласти одним шаром на плоску тарілку або обробну дошку, обгорнуту поліетиленовим пакетом.

Все це потрібно помістити в морозилку на кілька годин, після чого потрібно дістати ягоду і відправити її в пакет. Пакет необхідно зв’язати, випускаючи повітря та відправити для зберігання назад у морозилку.

Також можна заморозити полуницю з цукром або цукровою пудрою. Для цього знадобиться 200 г цукрової пудри на 1 кг полуниці.

Полуницю необхідно промити, посушити та розкласти на площині з харчовою плівкою. Все це потрібно відправити на кілька годин у морозилку.

Після ягоди потрібно зняти з плівки, відправити до спеціальних контейнерів, пересипаючи цукровою пудрою. Все це слід знову відправити в морозильну камеру — так ягода може зберігатися хоч і цілий рік.

Ще один відмінний варіант зберігання ягоди – у вигляді пюре. Завдяки цьому способу взимку можна готувати кисіль, смузі, соуси, а підійдуть сюди ягоди не першої свіжості.

Для нього необхідно видалити плодоніжки, вимити, посушити полуницю та подрібнити її за допомогою блендера. Підготовлене пюре потрібно відправити у пластиковий контейнер і одразу ж сховати його у морозилку до самої зими.

Раніше ми розповідали, як правильно мити полуницю. Вам ці поради точно знадобляться.