Такий сніданок будете готувати щодня: рецепт ніжних ватрушок з полуницею

Читать на русском
Автор
Готуємо ніжні ватрушки з полуницею
Готуємо ніжні ватрушки з полуницею. Фото shuba.life

Ця страва — ідеальний варіант до кави або чаю

Літо — це сезон різноманітних фруктів і ягід. Однією з найпопулярніших є полуниця, оскільки з нею можна приготувати смачні десерти та здобу. Раніше ми ділилися рецептом полуниці в шоколаді. Тепер розповімо, як приготувати пишні полуничні ватрушки.

Ці ватрушки готують з дріжджового тіста та сирної маси, пише shuba.life. Вони ідеально смакуватимуть з чаєм чи кавою на сніданок.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне — 600 г.;
  • молоко 2,5% — 300 мл.;
  • масло вершкове 73% — 60 г.;
  • дріжджі сухі — 6 г.;
  • яйця курячі — 2 шт.

Для начинки:

  • Сир кисломолочний — 600 г.;
  • полуниця — 200 г.;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • цукор — 60 г.;
  • цукор ванільний — 10 г.

Спосіб приготування

  1. Готуємо опару: змішуємо дріжджі у теплому молоці. Поступово вносимо 40 грамів цукру і 40 грамів борошна. Ретельно перемішуємо та залишаємо 20 хвилин.
  2. В опару вносимо просіяне борошно, а також цукор, масло, яйця. Формуємо тісто. Обгортаємо харчовою плівкою або рушником. Нехай стоїть у теплому місці протягом 1 години.
  3. Переходимо до приготування начинки. Потрібно збити сир з яйцем, цукром, ванільним цукром і крохмалем.
  4. Помиту полуницю ділимо на маленькі шматочки.
  5. Далі тісто треба трохи розкачати, але не до плоского стану. Тоді формуємо кружечки, орієнтовно по 10 сантиметрів. У них треба зробити ямки, куди ставимо сирну масу. Туди ж кладемо кілька полуниць, кількість залежить від ваших уподобань.
  6. Ставимо ватрушки у форму для запікання, заздалегідь змащену олією.
  7. Кладемо в духовку на 20 хвилин. Печемо при температурі 180°C. Витягуємо й смакуємо.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати тирамісу з полуницею. Вам знадобиться маскарпоне, печиво "Савоярді", вершки, полуниця, цукрова пудра та ще деякі продукти.