Такий сніданок будете готувати щодня: рецепт ніжних ватрушок з полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Готуємо ніжні ватрушки з полуницею](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/a4/e4086901-c2ce86a327ba873cb2495079413e6a49.jpg?v=9149_1)
Ця страва — ідеальний варіант до кави або чаю
Літо — це сезон різноманітних фруктів і ягід. Однією з найпопулярніших є полуниця, оскільки з нею можна приготувати смачні десерти та здобу. Раніше ми ділилися рецептом полуниці в шоколаді. Тепер розповімо, як приготувати пишні полуничні ватрушки.
Ці ватрушки готують з дріжджового тіста та сирної маси, пише shuba.life. Вони ідеально смакуватимуть з чаєм чи кавою на сніданок.
Інгредієнти
Для тіста:
- Борошно пшеничне — 600 г.;
- молоко 2,5% — 300 мл.;
- масло вершкове 73% — 60 г.;
- дріжджі сухі — 6 г.;
- яйця курячі — 2 шт.
Для начинки:
- Сир кисломолочний — 600 г.;
- полуниця — 200 г.;
- яйця курячі — 1 шт.;
- цукор — 60 г.;
- цукор ванільний — 10 г.
Спосіб приготування
- Готуємо опару: змішуємо дріжджі у теплому молоці. Поступово вносимо 40 грамів цукру і 40 грамів борошна. Ретельно перемішуємо та залишаємо 20 хвилин.
- В опару вносимо просіяне борошно, а також цукор, масло, яйця. Формуємо тісто. Обгортаємо харчовою плівкою або рушником. Нехай стоїть у теплому місці протягом 1 години.
- Переходимо до приготування начинки. Потрібно збити сир з яйцем, цукром, ванільним цукром і крохмалем.
- Помиту полуницю ділимо на маленькі шматочки.
- Далі тісто треба трохи розкачати, але не до плоского стану. Тоді формуємо кружечки, орієнтовно по 10 сантиметрів. У них треба зробити ямки, куди ставимо сирну масу. Туди ж кладемо кілька полуниць, кількість залежить від ваших уподобань.
- Ставимо ватрушки у форму для запікання, заздалегідь змащену олією.
- Кладемо в духовку на 20 хвилин. Печемо при температурі 180°C. Витягуємо й смакуємо.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати тирамісу з полуницею. Вам знадобиться маскарпоне, печиво "Савоярді", вершки, полуниця, цукрова пудра та ще деякі продукти.