Як правильно мити полуницю: багато хто навіть не здогадується, що робить це не так

Читать на русском
Автор
3670
Сезон полуниці у самому розпалі
Сезон полуниці у самому розпалі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Помилки під час миття полуниці можуть вплинути на смак фруктів і не тільки

Полуниця — одна з найсмачніших і найпопулярніших ягід. Особливий попит вона має серед дітей.

Але не кожен може насолодитися смаком полуниці, вирощеної в домашніх умовах. Більшість людей купують ягоди у супермаркеті чи на ринку. Такі фрукти вимагають особливого поводження, оскільки можуть бути оброблені пестицидами. До того ж ягоди можуть містити численні бактерії та навіть яйця паразитів.

Ні для кого не секрет, що перед вживанням полуницю необхідно мити. Але просте промивання ягід водою не видалить шкідливі речовини. Тому разом з Kobieta розповідаємо, як позбутися забруднень та шкідливих речовин.

Як очистити полуницю від пестицидів та паразитів

Миття полуниці можна поділити на три етапи. На першому необхідно промити ягоди у прохолодній воді. Якщо ви не збираєтеся вживати відразу всі ягоди, не висмикуйте плодоніжки. Це дозволить зберегти плоди свіжими довше.

Після промивання полуниці необхідно приготувати кислий та лужний розчини, які видалять пестициди, бактерії та яйця паразитів.

Почніть із кислого розчину. Три столові ложки лимонної кислоти розмішайте у літрі холодної води. Замочіть полуницю у кислому розчині на п’ять хвилин, а потім промийте під водою.

Потім налийте в миску літр холодної води та додайте столову ложку харчової соди. Опустіть полуницю в розчин соди й залиште ще на п’ять хвилин. Потім ретельно промийте ягоди під холодною водою та промокніть паперовим рушником.

Промита таким чином полуниця готова до вживання.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом цукатів з полуниці. Ці ласощі легко приготувати своїми руками.