Літо в морозилці: три способи заморожування полуниці, завдяки якій можна ласувати ягодою цілу зиму

Читать на русском
Автор
Заморозити ягоду на зиму не так складно
Заморозити ягоду на зиму не так складно. Фото Freepik

Взимку ви зможете пригостити близьких свіжими ягодами або приготувати десерти з ними.

У сезон полуниці ми балуємо себе улюбленою ягодою та ароматною випічкою з нею. А що робити взимку, коли так хочеться нею поласувати?

Разом із Ukr.Media розповімо, як заморозити полуницю на зиму. Такий спосіб зберігання ягоди збереже не лише смак, а й її корисні властивості.

Як заморозити полуницю

Заморозити ягоду можна цілою без цукру. Найкраще для цього використати солодку, цілу і не надто велику полуницю — так вона й заморозиться краще.

Для цього слід очистити полуницю від хвостиків, помити і ретельно просушити. Після ягоду потрібно викласти одним шаром на плоску тарілку або обробну дошку, обгорнуту поліетиленовим пакетом.

Все це потрібно помістити в морозилку на кілька годин, після чого потрібно дістати ягоду і відправити її в пакет. Пакет необхідно зв’язати, випускаючи повітря та відправити для зберігання назад у морозилку.

Також можна заморозити полуницю з цукром або цукровою пудрою. Для цього знадобиться 200 г цукрової пудри на 1 кг полуниці.

Полуницю необхідно промити, посушити та розкласти на площині з харчовою плівкою. Все це потрібно відправити на кілька годин у морозилку.

Після ягоди потрібно зняти з плівки, відправити до спеціальних контейнерів, пересипаючи цукровою пудрою. Все це слід знову відправити в морозильну камеру — так ягода може зберігатися хоч і цілий рік.

Ще один відмінний варіант зберігання ягоди – у вигляді пюре. Завдяки цьому способу взимку можна готувати кисіль, смузі, соуси, а підійдуть сюди ягоди не першої свіжості.

Для нього необхідно видалити плодоніжки, вимити, посушити полуницю та подрібнити її за допомогою блендера. Підготовлене пюре потрібно відправити у пластиковий контейнер і одразу ж сховати його у морозилку до самої зими.

Раніше ми розповідали, як правильно мити полуницю. Вам ці поради точно знадобляться.