Як нагодувати всю сім’ю чотирма "човниками": ситна страва з кабачків та жмені фаршу

Читать на русском
Автор
Фаршировані кабачки з курячим філе
Фаршировані кабачки з курячим філе. Фото shuba.life

Відмінний варіант легкої літньої вечері

У сезон кабачків неможливо відмовитись від цієї страви. Ми смажимо цей овоч з часниковим соусом, готуємо різноманітні пироги, супи та пасти – рецептів страв з кабачків неймовірна безліч.

Якщо ж хочеться нагодувати близьких ситно та смачно, разом із Shuba пропонуємо приготувати фаршировані "човники" з м’ясом, часником та помідорами, а зверху присипати сиром. Ця проста і смачна страва порадує ваш шлунок та око, і вам захочеться готувати знову і знову.

Як приготувати фаршировані кабачки

Інгредієнти на 4 порції:

  • кабачки — 2 шт.;
  • куряче філе — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • сир твердий — 100 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • приправа карі — 3 г;
  • олія соняшникова — 45 г;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, розрізаємо навпіл і ложкою вибираємо м'якуш, дрібно нарізаємо її. Також подрібнюємо і помідори.
  2. Миємо та дрібно нарізаємо філе. Солимо, перчимо, додаємо карі та обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією.
  3. Чистимо і подрібнюємо цибулю, обсмажуємо її на напівготовності на іншій сковороді. Додаємо помідори, кабачковий м'якуш та подрібнений часник. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень і тушкуємо протягом 5 хвилин. Після додаємо м’ясо, перемішуємо, тушкуємо ще кілька хвилин і вимикаємо.
  4. Викладаємо кабачки на лист, наповнюємо їх начинкою і посипаємо тертим на великій тертці сиром. Відправляємо все у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Готові кабачки викладаємо на блюдо та прикрашаємо зеленню. Подаємо "човники" разом з улюбленим гарніром.