Без кабачків не обійдеться навіть омлет: ідеальний літній сніданок

Читать на русском
Автор
Овочевий омлет із кабачками
Овочевий омлет із кабачками. Фото shuba.life

Готуватимете так, поки є кабачки

Кабачки — ідеальний овоч. Це головний інгредієнт багатьох страв — починаючи від кабачкової ікри та закінчуючи смачними оладками кабачків.

Сьогодні разом із Shuba ми розповімо, як із кабачками приготувати нереально смачний омлет. Такий сніданок овочевий легко можна приготувати всього за 20 хвилин, а про голод він змусить забути до самого обіду.

Як приготувати омлет з кабачками

Інгредієнти на 2 порції:

  • кабачки — 1 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • перець чилі, пластівці — 1/4 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • козячий сир — 100 г;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • сіль.

Для подачі:

  • цибуля зелена — 1 шт.;
  • зелений салат, пучок – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок чистимо і нарізаємо невеликими кубиками або тонкими кільцями. Розігріваємо сковороду діаметром 20 см, викладаємо кабачки та обсмажуємо їх на сильному вогні до рум’яної скоринки протягом 4-5 хвилин.
  2. Чистимо і тонко нарізаємо цибулю та часник. Разом із сушеними пластівцями чилі відправляємо до кабачків і готуємо, помішуючи, ще 2-3 хвилин.
  3. В окремій мисці збиваємо яйця, відправляємо в сковороду, солимо і готуємо до застигання по краях.
  4. В омлет кришимо сир, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні ще хвилини 2-3.
  5. На тарілку викладаємо листя салату, на них — омлет і прикрашаємо все нарізаною зеленою цибулею.

Залишилися шинки? Приготуйте з ними незвичайний паштет – близьких за вуха не відтягнете.