Для таких "кексів" запасіться кабачками та ковбаскою: так ви точно ще не готували
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Відмінне поєднання та дивовижний результат
Кабачок — це чудовий овоч для експериментів. Ми готуємо з нього багато страв, починаючи від овочевої ікри та закінчуючи незвичайним омлетом.
Сьогодні разом із "Бабусиними рецептами" експериментуватимемо ще й приготуємо незвичайні, але дуже смачні "кекси" з кабачків, шинки та сиру. Чому "кекси"? Тому що готувати ми будемо у спеціальних формах для цієї випічки. До речі, саме тому в рецепті не вказано точних пропорцій інгредієнтів — їх потрібно брати у відповідність до кількості форм. Таку пікантну закуску ви із задоволенням готуватимете і до сімейного обіду, і подаватимете гостям.
Як приготувати закуску з кабачків з шинкою та сиром
Інгредієнти:
- кабачки;
- шинка чи ковбаса;
- твердий сир;
- томатна паста (кетчуп).
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Кабачки миємо і нарізаємо на кружечки. Такими ж кружальцями нарізаємо ковбасу чи шинку. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
- Форми для кексів змащуємо олією. На дно укладаємо кружечок кабака і змащуємо його томатною пастою або кетчупом. Зверху викладаємо трохи тертого сиру, на нього шматочок ковбаси або шинки. Повторюємо шари, змащуючи їх.
- Останнім шаром "кексу" має бути кабачок. Змащуємо його кетчупом, посипаємо сиром та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Закуску з кабачків викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню та подаємо до столу.
Залишилися кабачки? Приготуйте з ними ситні "човнички" — і близькі ахнуть від насолоди.